• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Havalimanı çevresindeki besiciler süre istedi

Havalimanı çevresindeki besiciler süre istedi
Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren besiciler, ahırlarının kapatılması işleminin durdurulmasını ve kendilerine Kurban Bayramı sonuna kadar süre verilmesini istedi.

Ankara İli Kırımızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Zihni Yüce, yaptığı açıklamada, besicilik sektörünün zor bir dönemden geçtiğini ve bu kararın bölgede faaliyet gösteren 132 üreticinin sonu olacağını savundu.

 
Bölgedeki ahırlarda Ankara'da yaşayan insanların kurbanlık ihtiyacını karşılayabilmek için yaklaşık 15 bin canlı hayvan bulunduğunu belirten Yüce, şöyle konuştu:
 
"Besicilik sektörü son zamanlarda karlı bir sektör olmaktan çıkarak, zarar eden bir sektör konumuna gelmiştir. Ancak Kurban Bayramı nedeniyle kar etmek ümidi içerisindeki üreticilerimiz besilik hayvan beslemeye başlamışlardır. Besicimiz, çok büyük bir borç yükü altındayken, bu hayvanlar kesime sevk edilirse o zaman tamamen altından kalkamayacak bir borç yükünün altına girmiş olacak ve evleri, iş yerleri, malları, arazileri bankalar tarafından haczedilecek.
 
Biz şu anda Kurban Bayramı arifesinde ahırlarımızın kapatılmasını istemiyoruz. Çevre kurallarına uymak kaydıyla en azından Kurban Bayramı'na kadar, hem halkımızın kurban ihtiyacını karşılamak hem de besicilerimizin ellerindeki hayvanları Kurban Bayramında satarak borçlarını ödemeleri için besi faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz."
 
Çevre kurallarına saygılı şekilde hareket ettiklerini dile getiren Yüce,
"Bizlere daha önce söylenen tüm çevre kurallarına uyuyoruz. Kesinlikle çevreye gübre atmıyoruz, kapalı römorklarda biriktirdiğimiz gübreleri belediyeler tarafından gösterilen gübre toplama yerlerine götürüyoruz" dedi.
 
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Akman'ın havalimanı çevresindeki koku unsurları hakkındaki araştırmasına da dikkat çeken Yüce, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Bilimsel araştırmaya göre ilk koku unsuru havaalanı çevresindeki gübre toplama merkeziydi. İkinci koku unsuru ise Akyurt ilçesinden gelen ve havaalanının içerisinden geçen dere yatağıydı. Üçüncüsü ise orada bulunan tavuk çiftlikleriydi ve onlar halen faaliyetlerini sürdürüyor. Dördüncü ise besici olarak bizdik. Bizler günah keçesi olduk ve tüm koku bizim üzerimize yükleniyor."
 
Havalimanına yakın oldukları gerekçesi ile besicilik yapmalarına izin verilmediğini dile getiren besici Cemal Yılmaz da, hayvanları ahırdan çıkararak dışarıda beslemelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Benim 500 bin TL borcum var. Daha yem borcum hariç... Ben bunları satamazsam neyle ödeyeceğim" diye konuştu.
 
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in bir süre önce Esenboğa Havalimanı çevresinde faaliyet gösteren ve kötü koku yayan işletme ve çiftliklerin kapatılması talimatını vermesi besicilerin tepkisine neden olmuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim