• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Lufthansa'daki grev uçuşları aksattı

Lufthansa'daki grev uçuşları aksattı
Alman Lufthansa Havayolları'nın 19 bin kabin görevlisi grev yapınca dünya çapında uçuşlar aksadı.

Alman Lufthansa Havayolları'nın 19 bin kabin görevlisi grev yapınca dünya çapında uçuşlar aksadı. Almanya’da yapılan grev, Alman Lufthansa Havayolları'nın Türkiye uçuşlarını da olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda şirketin bilet satış ofisi önünde uzun kuyruklar oluştu.

 
Alman Lufthansa Havayolları'nın yüzde 5 oranında daha fazla ücret artışı talep eden 19 bin kabin görevlisi, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma olmayınca bugünden itibaren grev kararı aldı. Grev kararı nedeniyle Lufthansa'nın dünya genelinde yapılacak seferlerinden dörtte biri iptal oldu. Lufthansa Sözcüsü Jan Baerwalde, yerel saatle 13.00'e kadar süreceği açıklanan grev nedeniyle gidiş geliş olmak üzere toplam 64 seferi iptal ettiklerini belirtti. Baerwalde, iptal edilen seferlerin Almanya içi ve Avrupa uçuşları olduğunu, uzak mesafeli seferleri iptal etmediklerini söyledi.
 
Almanya aktarmalı olarak Fransa’ya gidecek olan Nevzat Aydın, “Almanya’ya gidiyoruz, uçak iptal oldu. Şu an için buradayız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bilen kimse yok zaten. Sorduk birisi diyor ki grev, birisi de şirket iflas etti, neticeyi bilmiyoruz yani. İki saattir bekliyoruz. Sadece bileti ne yapacaklarını bekliyoruz. Ne zaman gideceğimizi bilmiyoruz. Yarın mı bugün mü bilgimiz yok” dedi.
 
Kabin görevlilerinin bağlı oldukları UFO adlı sendikanın Başkanı Nicoley Bublies Lufthansa ve yolcuların kendilerini greve hazırlaması gerektiğini, grevin her gün birkaç saat yapılacağını ve birkaç saat önceden medya ve Lufthansa üzerinden duyurulacağını belirtirken, grev bugün havayolu şirketinin İstanbul'dan Almanya'ya karşılıklı uçuşlarını da etkiledi. İstanbul Frankfurt seferi karşılıklı iptal olan Lufthansa'nın Almanya'daki basın sözcüsü, yolcuların sürekli olarak şirketin resmi internet sitesini takip etmeleri gerektiğini söyledi.
 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Lufthansa bilet satış ofislerinde de uzun kuyruklar oluştu. Yolcuların birçoğu grevden haberdar olmadıklarını belirterek mağdur olduklarını dile getirdi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1756 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim