• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THY'den golf turnuvasına destek

THY'den golf turnuvasına destek
Türk Hava Yolları ve Türkiye Golf Federasyonu, aralarında Tiger Woods’un da bulunduğu, dünyanın en iyi 8 golf oyuncusunun katılacağı golf turnuvası düzenlemek için iş birliği yaptı.

 

Dünyanın en çok kazanan sporcularında Tiger Woods'un turnuvaya katılacağı haberleri heyecan yarattı.
 
 Turkish Airlines World Golf Final, 9-12 Ekim tarihleri arasında Antalya Belek’te yapılacak. Dünya genelinde büyük ilgi çekmesi beklenen turnuva, Antalya Golf Kulübü Sahası PGA Sultan’da düzenlenecek ve 50’den fazla ülkeden canlı yayınlanacak.
 
Turnuvada toplam 5 milyon 200 bin dolarlık büyük ödül için yarışacak 8 golfçü şöyle: Tiger Woods: ABD’li oyuncu dünyanın en çok kazanan ve tüm zamanların en iyi golfçülerinden.
 
Rory Mcllory: Kuzey İrlandalı oyuncu yeni neslin yıldızı olarak tanımlanıyor. Mcllory, US Open’ı kazanan en genç oyuncu unvanına sahip. Charl Schwartzel: Güney Afrikalı oyuncunun önemli başarıları bulunuyor. Lee Westwood: İngiliz oyuncu PGA ve Avrupa dahil olmak üzere girdiği her majörü kazanmış birkaç sporcudan biri olarak tanınıyor. Hunter Mahan: ABD’li oyuncunun 2 dünya, 3 PGA şampiyonluğu bulunuyor. Matt Kuchar: Parlak bir kariyere sahip olan ABD’li sporcu, turnuvanın deneyimli isimlerinden. Justin Rose: İngiliz asıllı Güney Afrikalı oyuncu, en çok tanınan golfçüler arasında yer alıyor. Webb Simpson: Son US Open şampiyonu.
 
Kotil ve Ağaoğlu’ndan basın toplantısı
 
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ve Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Belek’te yapılacak turnuvayla ilgili THY Genel Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi.
 
Temel Kotil, dünyanın en başarılı 8 golfçüsünün ilk kez böyle büyük bir turnuva için Türkiye’ye geleceklerini belirterek, ”Bu turnuva, golf alanında yaptığımız en büyük sponsorluk yatırımı oldu. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde Ahmet Bey’in çok büyük emeği var. Kendisine ve federasyona teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Golfün özellikle batı kültüründe çok önem arz ettiğini kaydeden Kotil, ”Havayolu olarak da ’business’ yolcuyu yakalamada bizim için golf sponsorluğu çok önemli. Ayrıca golf 2016’da ilk kez olimpiyatlara alınacak. Bu da çok önemli. İstanbul 2020 olimpiyat adaylığımızda, böyle şampiyonaların ülkemizde yapılmasının önemli bir basamak olduğunu düşünüyorum. Çok heyecan verici olacak turnuvada ismimizin de geçiyor olması bize gurur veriyor.
 
Toplam ödül 5.2 milyon dolar
 
Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise turnuvanın 12 milyon dolar bütçesi olduğunu ifade ederek, dağıtılacak ödül tutarının ise toplam 5.2 milyon dolar olduğunu ifade etti. 
 
Turnuvaya dünyanın en önemli sporcularının katılacağını anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti:
 
"Dünya Amatör Golf Şampiyonası ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a brifing verirken, ’Tiger Woods nerede?’ dedi. ’Profesyonel’ dedim, ’Bir yolunu bulun onların da turnuvasını yapalım’ dedi. Fikir böyle gelişti ve böylesine önemli bir turnuvayı Türkiye’ye getirmeyi başardık.”
 
Woods 5 sene önce gelmezdi
 
"Tiger Woods 5 sene önce 10 milyon dolar da verseniz gelmezdi"  diyen Ağaoğlu, şunları kaydetti: 
 
”Woods sporculuk kariyerinde Almanya’nın doğusuna, Dubai’nin batısına geçmedi. Woods’un menajeri ile konuşurken THY’yi sponsor olarak düşünüyoruz dedik. Bu durumun gelmesinde büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Sporcuların THY’ye büyük bir saygısı var. 7-8 yıl önce getir deseler başaramazdım, bugün başarıyorum. Ülkenin vizyonu bir yere geldiği için ve THY’nin bıraktığı imaj sayesinde bunlar oluyor.”
 
Turnuvanın sadece organizasyon giderlerinin Spor Toto tarafından yapılacağı, para ödülü ve diğer masrafların sponsor ve seyirci gelirleri ile karşılanacağını anlatan Ağaoğlu, birinci olan sporcunun 1 milyon 750 bin dolar, ikincinin 1 milyon dolar, 3 ve 4.’nün 600, 5 ve 6.’nın 400, 7 ve 8.’nin ise 300’er bin dolar alacaklarını ifade etti. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim