• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Fenerbahçe özel uçakla yolculuk yapacak

Fenerbahçe özel uçakla yolculuk yapacak
25 Ekim’de rakibiyle deplasmanda karşılaşacak olan sarı lacivertlilerle birlikte birçok Kıbrıslı Türk de şimdiden Limassol maçına hazırlanıyor. Ancak Fenerbahçe'yi zorlu bir yolculuk bekliyor...

Kıbrıs Rum Kesimi’ne ağır koşullar altında gidecek olan Fenerbahçe’yi bekleyen yol haritası şöyle:

 
VİZELER ÖNCE ALINACAK
 
F.Bahçe öncelikle Atina’ya gidecek. Sarı lacivertliler daha önceden alınmış vizelerle Kıbrıs Rum Kesimi’ne giriş yapacak. Güney Kıbrıs’a giden Türk takımları da bu yolu tercih etmişti.
 
LARNAKA’YA İNİLECEK
 
Rumların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Ercan Havaalanı’nı tanımaması nedeniyle FIFA ve UEFA kurallarına göre uluslararası yolculuk Rum Kesimi’ne Larnaka Havaalanı üzerinden yapılıyor.
 
THY İLE UÇULMAYACAK
 
Yurtdışına tüm seyahatlerini Türk Hava Yolları (THY) ile yapan Fenerbahçe bu kez özel uçakla yolculuk yapmak zorunda kalacak. Çünkü Türk Hava Yolları, tanınmayan Güney Kıbrıs’a inemiyor.
 
EL UZATAN DA VAR
 
Güney Kıbrıslılar, Türk olduğunuzu öğrendiklerinde şaşkınlık yaşıyorlar. Çoğu Türkçe biliyor ama sizinle diyaloğa girmiyor. Dost elini uzatan da ters davranan da var.
 
TÜRKLERE GEÇİŞ İZNİ YOK
 
KKTC’den, Rum kesimine geçiş serbest. Ancak Rum yönetimi, Türk vatandaşlarının geçişine izin vermiyor. Bu nedenle Türkiye’den gelecekler Yunanistan üzerinden geçmek zorunda.
 
SCHENGEN YETMİYOR
 
Kıbrıs Rum Kesimi, Schengen vizesine dahil değil. Ancak, herhangi bir AB ülkesi pasaportuna sahip olan kişi KKTC’den, Rum kesimine elini kolunu sallayarak geçebiliyor.
 
GÜVENLİK PROBLEMİ
 
Kura sonrası KKTC’de yetkilileri korkutan en önemli faktör, Limasol kentinde yapılacak maçın güvenliğinin nasıl sağlanacağı. Daha önce temsilcilerimizin başına gelenler hafızalardan silinmedi.
 
RUM FANATİKLER
 
Trabzon-Anorthosis (2005), Karşıyaka–Apoel basketbol maçı (2010) ve son olarak Galatarasay-Apollon Limasol (2011) kadın voleybol karşılaşmalarında Rum fanatikler olay çıkarmıştı.
 
KIBRIS TÜRKLERİ SABIRSIZ
 
KKTC’de sayıları onbinleri aşan Fenerbahçe taraftarı var. Onların Limassol maçına akın etmesi bekleniyor. İlk maçta olay çıkarsa, 8 Kasım’da İstanbul’daki rövanş çok daha gergin geçecek. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1209 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim