• BIST 9530.47
  • Altın 2477.644
  • Dolar 32.4678
  • Euro 34.7142
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Sabancı, Adana - New York'a sefer düzenleyecek

Sabancı, Adana - New York'a sefer düzenleyecek
Pegasus Havayolları'nın sahibi Ali Sabancı, Adana Mersin arasında kurulacak olan Çukurova Havalimanı'na göz kırptı.

 

Sabancı, Adana'dan ABD'ye uçak kaldıracağını söyleyerek bu projesini gerçekleştirmek için Çukurova Havalimanı'nın bitmesi gerektiğini işaret etti. İşte Takvim Gazetesi'nde yer alan o haber.
 
Ali Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus'un, 40 uçağı var. Ama buna rağmen Ali Sabancı'nın özel jeti yok. Ali Sabancı, kendi uçağında müşteri gibi davrandı! Önce kuyruğa girip bilet işlemlerini yaptırdı. Sonra da ekonomik sınıfta oturup havalandı!
 
Yurdum insanı, ömrü billah 'cüzdansız' gösterişlere maruz kaldı! Ünlülerin parasal şımarıklıkları ise Yeşilçam filmlerini aratmadı. Ama bir patronun yolculuğu, mütevazılığın son örneği olarak hafızalara kazındı.
 
LOCADA EĞLENMEDİ
 
Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, önceki gün Pegasus'un sponsor olduğu Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışlarını izlemek için Çeşme'ye gitti. Kendisine eşi Vuslat Doğan Sabancı da eşlik ediyordu. Çift, yarışları izledikten sonra akşam Deli Deli adlı mekana gitti. Kendilerine loca değil sıradan bir masa seçti. Ancak akşam eğlencesi erken bitti. Zira Ali bey, sabah İstanbul'a dönecekti. Ali Sabancı, önceki gün İstanbul'a gitmek için İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. Onlarca uçağı bulunan Ali Bey, sıradan bir yolcu gibi check in sırasına girdi ve bilet işlemlerini yaptırdı.
 
ÇEK ÇEKE BİNDİ!
 
Uçuş saati geldiğinde de çek çeke binip İzmir'den İstanbul'a giden Pegasus Hava Yolları'na ait uçağa bindi. Business clasta oturmak yerine ekonomik sınıfta uçmayı tercih etti. 3 nolu koltuğa oturan Sabancı, İstanbul'a doğru uçuşa geçti.
 
ADANA'DAN NEW YORK'A!
 
Türk havacılık tarihinde ilklere imza atan Ali Sabancı, yine sınır tanımadı. Ali bey, İzmir'den İstanbul'a uçarken yanındaki dostuna yeni planını da anlatıyordu. Genç işadamının son hayali, Türkiye'den ABD'ye uçak kaldırmaktı. Ali bey, bunu şöyle anlattı: "Adana'dan New York'a sefer düzenleyeceğim"
 
ÖZEL JETİ YOK
 
Sabancı'nın sahibi olduğu Pegasus'un, 40 uçağı var. 23 ülkede 50 noktaya haftada bin 500 uçuş yapıyor. Şirketin 2011 yılı cirosu ise 1.7 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti. Ama buna rağmen Ali Sabancı'nın özel jeti yok.
 
İşadamı Ali Sabancı, 1969 yılında Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi olarak Adana'da dünyaya geldi. 1987 ile 1991 yılları arasında ABD'de ekonomi ve siyasal bilimler alanında eğitim aldı. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim