• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

6 Eylül'de Genel Havacılık Apronu’nda açılıyor

6 Eylül'de Genel Havacılık Apronu’nda açılıyor
Avrupa’nın üçüncü büyük sivil havacılık fuarı haline gelen Airex, 6 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda açılıyor.

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılacak fuarda dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380’den özel jetlere, helikopterlerden sportif uçaklara toplam 50 hava aracı sergilenecek. Hürriyet'in haberine göre fuara gelen uçakların toplam değeri ise; 1 milyar dolar. Türkiye’nin havacılıkta dünyadaki krize rağmen büyümesinin fuara yansıdığını söyleyen organizatör Mint Fuarcılık Genel Müdürü Feyzan Erel, “50’den fazla hava aracı, 48 ülkeden 115 şirket İstanbul’da buluşuyor. Bu fuar bölgede İstanbul’un havacılıkta çok önemli bir merkez haline geldiğinin en önemli göstergesi” dedi.

 
YENİ NESİL JETLER
 
Açılış günü Airex’i iki katlı Airbus A380 ziyaret edecek. Gulfstream G550, Bombardier Global 6000, Falcon 7X gibi uzun menzilli iş jetleri, özel uçaklar, helikopterler iş adamlarından yeni sipariş almak için yarışacak. Fuara bu yıl sportif havacılık konusunda ciddi bir katılım var. Fiyatları 70 bin dolardan başlayan ve çok kısa pistlerden havalanabilen ‘gyrokopter’ tipi helikopter ve uçağın ortak özelliklerini taşıyan hava araçları, ultralight yani hafif sınıftaki uçaklar fuarda ilgiyi toplayacak. Fuarın ilk iki günü 6-7 Eylül’de Airex profesyonel ziyaretçilere açık olacak. 8-9 Eylül’de ise halk tarafından gezilebilecek.
 
10 BİN METREDE SPA KEYFİ
 
AIRBUS A380’in en büyük kullanıcısı olan Emirates Havayolları’na ait uçak, Airex Fuarı’na geliyor. 5 Eylül’de Atatürk Havali-manı’na inecek A380, 6 Eylül’de fuarın ilk günü ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. Uçağın en büyük özelliği, first class’ında özel bir duşu bulunması. Sadece first class’ta seyahat eden yolcuların kullanabildiği duş, iki dakika süresince yüksek basınçla su püskürtebilecek tasarıma sahip. Havayolları arasında bu hizmeti verebilen ilk şirket olan Emirates’ın ’10 bin metrede SPA keyfi’ sloganıyla tanıttığı hizmet, first class yolcuları tarafından büyük ilgi görüyor.
 
wwwUlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim