• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Sabiha Gökçen iş dünyasının da gözdesi

Sabiha Gökçen iş dünyasının da gözdesi
Birçok dalda Avrupa'nın en iyi havalimanı seçilen Sabiha Gökçen Havalimanı son zamanlarda iş dünyasının da gözdesi haline geldi.
Uçuş izni ve rötar sıkıntısının yaşanmadığı limandan uçmak isteyenlerin "Alo Sabiha geliyorum" demesi yeterli. Havalimanı yönetimi ayda ortalama binden fazla iş jetinin uçtuğu, aralarında ünlü işadamları ve sanatçıların da yer aldığı 3 bin 200 özel yolcunun kullandığı Genel Havacılık Terminali'ni 5 yıldızlı hale getirmek için kolları sıvadı. 
 
Atatürk Havalimanı'nda Nisan-Temmuz ayları arasında etkili olan güney lodoslarından dolayı yaşanan rötarlar ve çekilen sıkıntılar,  Sabiha Gökçen Havalimanına yaradı. THY'nin binden fazla seferi iptal olunca, Avrupa yakasında yaşayan on binlerce yolcu,  sıkıntı çekmek için uzaklığına da katlanarak Sabiha Gökçen'i kullanmaya başladı. Böylece ilk bakışta Anadolu yakası ve çevre illerin havalimanı olarak bilinen Sabiha Gökçen, Avrupa yakasının da imdadına yetişti. 2012'nin ilk yedi ayında Sabiha Gökçen'i kullanan 8 milyon 500 bir yolcunun yüzde 28'i Avrupa yakasından geldi. Sadece tarifeli seferlerde değil, özel uçuşlarda da talep zamanla Sabiha Gökçen Havalimanı'na kaydı. Limanı kullanmak isteyenlerin uçuş izni veya rötar kaygısı taşımadan sadece "Alo Sabiha geliyorum" demeleri yeterli. 
 
NOTAM KAÇIŞIN TUZU BİBERİ OLDU
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı'nı adeta esir alan güneyli lodosların yol açtığı yoğun hava trafiğini eritmek için ek tedbirler aldı. DHMİ Haziran sonunda bir Notam yayınlayarak, Genel Havacılık Terminali ve diğer noktalardan yapılan uçuşlara kısıtlama getirdi. Notama göre sadece Atatürk Havalimanı merkezli faaliyet gösteren özel hava yolu şirketlerinin uçaklarına 48 sekiz saat önceden uçuş planını göndermek şartıyla izin verildi. Yayınlanan Notam Atatürk Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen'e kaçışın tuzu biberi oldu. Sadece Mayıs ve Haziran aylarında Sabiha Gökçen Genel Havacılık Terminali'nden havalanan iş jeti sayısı 2 bin'i geçti. DHMİ güney lodoslarına karşı radikal bir adım atarak uçakların kalkış yönünü değiştirdi ve iki pistten aynı anda kalkış yapılabilmesini sağladı. Ancak buna rağmen Sabiha Gökçen Havalimanı'na talep azalmadı. Temmuz ayında aralarında ünlü işadamları ve sanatçıların da yer aldığı 3 bin 200 yolcu binden fazla iş jetiyle yurt içi ve yurtdışına uçtu. 
 
MEMNUNUZ İŞİN HAKKINI VERECEĞİZ
 
Özel yolcuların Sabiha Gökçen Havalimanı'na gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ceo Gökhan Buğday, "Burayı Sayın Başbakanımız, bakanlarımız, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerimiz de kullanıyor. Bu yüzden ayda 3 bin 200 yolcu kapasitesine ulaşan Genel Havacılık Terminalimizi daha modern ve ferah hale getirmek zorundayız. Bu bilinçle yeni projelerimizi hızla hayata geçireceğiz. Çünkü buradan bir uçakla giden özel yolcu sayısı maksimum 9'u geçmiyor. Bu pahalı seyahatin bedelini ödeyen özel yolcularımıza hizmetin en güzelini sunmak boynuzumun borcu" dedi.  Bu amaçla Genel Havacılık Terminalini daha geniş, daha modern bir yere taşımak için proje hazırladıklarını dile getiren Buğday "Çalışmalarız  hızla devam ediyor. Çünkü bu sene business jetlerde çok yoğun bir artış oldu. Business jetleri kullanan yolcu terminalde çok fazla durmuyor. Pasaport işlemlerini bitiriyor, uçağına geçiyor. Burada çok hızlı bir hizmet alıyor. Diğer yolcularımız gibi terminal içinde gelip burada yarım saat, 45 dakika veya bir saat beklemiyor" diye konuştu. 
 
YATIRIMIN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
 
Buna rağmen özel yolcuların rahatı için yeni adımlar atacaklarına işaret eden Buğday, "Hem CIP salonunu, hem diğer Loungeları hem de Genel Havacılık Terminalini daha konforlu hale getireceğiz. Talep hızla arttığı için Genel Havacılık Terminali'nin mevcut yerinde bu hizmetin çok fazla devam etmeyeceğini zaten biz de görüyoruz. Hem business jetlerde hem diğer CIP alanlarında talep hızla artıyor. Bu talebi karşılamak için hem CIP Lounge'ları hem de Genel Havacılık Terminali'ni daha rahat bir ortama taşımak için hızlı bir çalışma içindeyiz. Bunun için yeni projeler hazırlıyoruz. Yakın bir gelecekte özel yolcularımıza daha konforlu ve lüks bir hizmet sunabilmek için hiçbir yatırımdan kaçmayacağız. Bunun için büyük çapta özel bir bütçe ayırdık. Bu bütçeyi yerinde kullanarak bütün alt yapıyı yenileyeceğiz. Bunu adım adım gerçekleştireceğiz. Artan talebe göre gerekirse yeni özel salonlar açarak hizmete sunacağız" şeklinde konuştu. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim