• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Saldırı günü İHA'lar neredeydi?

Saldırı günü İHA'lar neredeydi?
PKK saldırı için İHA’ların ve helikopterlerin çalışamayacağı yağmurlu zamanı bekledi. Saldırı günü de yağmur vardı, İHA’lar ile Kobralar kalkamadı.

 

Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla bilinen araştırmacı Hüseyin Yayman, Beytüşşebap saldırısını kaleme alarak ayrıntılı şekilde analiz etti. Yayman, “Beytüşşebap’ta da şiddetli sağanak vardı... Çatışmalar devam ederken bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Saldırı için İHA’ların ve helikopterlerin çalışamayacağı zamanı bekledi. Kato Dağı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik grup, saatler 22.00'ı gösterdiğinde saldırıya geçti. İHA’lar uçamadı, Kobralar vuramadı! Saldırıyı planlayanlar böyle bir havada Beytüşşebap’a yardım gelmeyeceğini ve takibin yapılamayacağını biliyordu. Planladıkları gibi de oldu” dedi.
 
Hüseyin Yayman, hürriyet.com.tr’de yer alan “Beytüşşebap ’ta ne oldu?” başlıklı yazısında şunları dile getirdi: “Saldırı duyumunu önceden alan güvenlik güçleri tedbirini alıp beklemeye başladı. PKK ise yeni bir saldırı için uygun zamanı... Yani İHA’ların görüntü alamayacağı, kobraların uçamayacağı meteorolojik koşulları... Sarıyayla’da, Reşadiye’de olduğu gibi... Beytüşşebap’ta da dün gece şiddetli sağanak vardı...
 
BARDAKTAN BOŞANIRCASINA YAĞMUR YAĞDI
 
Çatışmalar devam ederken bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Saldırı için İHA ’ların ve helikopterlerin çalışamayacağı zamanı bekledi. Kato Dağı'nda toplanan yaklaşık yüz kişilik grup saatler 22.00'ı gösterdiğinde saldırıya geçti. İHA’lar uçamadı, Kobralar vuramadı! Saldırıyı planlayanlar böyle bir havada Beytüşşebap’ yardım gelmeyeceğini ve takibin yapılamayacağını biliyordu. Nitekim planladıkları gibi de oldu... Saat 23.00'ı gösterdiğinde kobralar ilçeye ulaştı. Fakat havanın uygun olmaması nedeniyle bazı hedefleri bombalayıp geri döndüler. Önceki birçok saldırıda olduğu gibi ilçe kaderiyle başbaşa kaldı. Sıcak çatışma saatlerce sürdü...
 
GÜVENLİK ZAAFI VAR MI?
 
Son bir yıldır yaşananlara bakıldığında Beytüşşebap eylemi sürpriz değil... PKK geçen yıl 19 Ekim’de Çukurca merkeze saldırmış ve 24 asker hayatını kaybetmişti. Olayların seyrine bakıldığında; Beytüşşebap’ta bir güvenlik zaafı yaşanmadı. Ölmeye gelmiş biri karşısında hangi güvenlik önlemi alınabilir ki? Örgüt hiçbir dönemde yapmadığı biçimde ölümüne saldırılar düzenliyor... Mevcut akıl tutulması devam ettiği sürece karlar düşene kadar saldırılar devam edecektir...”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1005 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim