• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Airex 2012 Havacılık Fuarı'nın açılışı törenle yapıldı

Airex 2012 Havacılık Fuarı'nın açılışı törenle yapıldı
Dünyanın önemli havacılık fuarları arasında gösterilen Airex İstanbul 9.Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı’nda sergilenen uçaklar büyük ilgi topladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2023 hedeflerini havacılıkta 2023'e varmadan yakalandığını belirterek, ''2023'te Türkiye havacılıkta 375 milyon insanın uçtuğu bir ülke olacak. Yeni hedef bu'' dedi. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Airex 2012 Havacılık Fuarı'nın açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, 1996'dan beri her 2 yılda bir yapılan fuarın gittikçe daha fazla ilgi gören bir fuar haline gelmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Havacılığa ait ağustos ayı istatistiklerinin yayınlandığını hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti: ''İç hatlarda yüzde 18,4, dış hatlarda 12,5 ve toplamda 10,5 civarında bir büyüme var. 8 aylık rakam şu anda 87 milyonu aşmış durumda. Transit trafikte de fevkalade bir artış sözkonusu. Yüzde 20'lerin üzerinde bir artış devam ediyor. O yüzden de tabii artık hava alanlarımız kapasite bakımında geleceğe yönelik bazı kısıtlamaları ve sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Özellikle bir süreden beri Atatürk Havalimanı'nda trafiğin hızlı akmasından kaynaklanan sıkışılık uzun vadede sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden de yeni İstanbul havalimanını yapmaya karar verdik, bununla ilgili süreci başlattık. Hedefimiz kısa sürede bu havaalanının inşaatına başlamak ve buradaki havalimanını rahatlatacak havaalanının ilk etap olan kısmını 2016'dan itibaren hizmete almak, böylece transit trafiğin hat havaalanı kavramını İstanbul üzerinde yoğunlaştırmak ve gerek doğudan gerek batıdan akan trafiğin buluşma noktasını İstanbul yapmaya karar verdik.''
      
Son 10 yılın rakamlarına bakıldığında sektörün her alanında iki haneli büyümenin görüldüğünü belirten Yıldırım, şöyle devam etti: ''Dünya havacılığında 2 haneli büyüme yok. Türkiye'nin hedeflerini, ileriye tahminlerini tam 12 yıl öne çektik. Türkiye bugünkü geldiği konumu ancak 12 yıl sonra öngörüyordu. Bugün artık onlar yok. Yeni hedefleri konuşuyoruz. Yeni ufuklara doğru kanat açıyoruz. Türk havacılığı bu şekilde gelişiyor. Bu işin arkasında bir mucize yok. Nedeni çok basit. Herkese fırsat verdik. Bu işi kim yapmak istiyorsa buyursun yapsın dedik. Kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırdık ve bu şekilde havacılıktaki büyüme ve gelişme artarak devam etti. Bu gelişme her alanda devam ediyor. Hava taksi hizmetleri, helikopter hizmetleri, sağlıkta hava araçlarının kullanımı, yolcu, yük taşımacılığı, havacılık yan sanayinin gelişmesi kendimize özgü havacılık sektörümüzün oluşturulması... Aklınıza ne gelirse. Bir yerde hareket olmazsa, sektörde kıpırdanma olmazsa onu tetikleyen diğerleri de harekete geçmez.'' Havacılığın yüksek vasıflı, kaliteli iş gücü, teknoloji içeren yenilikçi ürünleri içeren katma değeri yüksek bir sektör olduğuna dikkati çekerek, ''O yüzden de havacılığa yapılan yatırım ülkenin refahına, zenginiliğine, hepsinden önemlisi vatandaşın seyahat kalitesine, kolaylığına zaman tasarrufuna yönelik en büyük yatırımdır'' şeklinde konuştu.

Bombardier Aerospace AIREX 2012’ye iniş yaptı

Bombardier 6-9 Eylül 2012 tarihlerinde arasında Türkiye’de dokuzuncu kez düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık ve Hava Limanları Fuarı – Airex 2012’de üç iş jetini tanıttı. Türkiye’ye ilk kez gelen Global 6000 ile Learjet 60 XR ve Challenger 605 jetlerinin tanıtıldığı fuarda, Bombardier yetkilileri Türkiye ve Ortadoğu pazarını da değerlendirdi.  Daha çok sayıda işletmenin kurumsal havacılığın gerçek değerini kavramaya başladıkça Orta Doğu ve Türkiye’nin ticari havacılık iştahının arttığını belirten, Bombardier İş Jetileri Orta Doğu, Afrika ve Hindistan Satıştan Sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Khader Mattar, bölgede önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 1.185 iş jetinin teslimatının yapılacağının tahmin edildiğini belirtti. Bu nedenle Airex 2012’de sınıfında lider Bombardier jetlerini Türkiye'de sergilemekten dolayı heyecan duyduklarını belirten Mattar, “Global 6000 jetimiz, uzun menzil, yüksek hız ve üstün konfor için tartışılmaz mükemmel bir seçimdir. Eşsiz Vision Flight Deck kokpit ve ayakta duş olan bu jetin, sunduğu sınırsız olanakları ile ziyaretçileri heyecanlandıracağını biliyoruz” dedi. Bombardier Ticari Yolcu Uçakları Avrupa, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Steven Aliment ise Bombardier’in küresel erişimini, geleneksel pazarların ötesine genişletirken, Airex 2012’de 60 ila 149 koltuk pazarında çeşitli ticari uçaklardan oluşan Bombardier portföyünü sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Bombardier ticari uçaklarının, kendi sınıfında en düşük işletme maliyeti olan uçaklar arasında bulunduğunu ve en katı çevresel yönetmeliklere uygun olduğunu ifade eden Aliment, “Bu uçak ailesi, kesinlikle geçilemez” dedi. Orta Doğu ve Avrupa’ya bir geçit yolu olan Türkiye’nin, Bombardier için hızla önemli bir pazara dönüşme potansiyeline sahip olduğunu belirten Bombardier Ticari Uçaklar Orta Doğu ve Afrika Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Raphael Haddad ise “Bölgedeki müşterilere, sürekli yenilikçi hava ulaşım çözümleri sunmayı ve filolarına, Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Rusya ve BDT’de özel görevli işletmecilere hizmet veren ya da onlar tarafından sipariş edilmiş 780 üzerinde Bombardier Q-Serisi, CRJ ve CSerisi uçağı eklemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Breitling özel fuara özel saatleri ile göz kamaştırdı

Airex Fuarı’nın resmi sponsorlarından, dünyanın en önemli saat markası Breitling, havacılık alanında en çok kullanılan saatlerini fuarda uçuş tutkunları ile buluşturdu. Özellikle Breitling’in Chronomat 41 Limited modeli havacılık meraklılarının en fazla ilgi gösterdiği saatlerden oldu.

Chronomat 41, performans, dakiklik, zarafet gibi üstün vasıflarına sahip olması ve bilekte kusursuz duruşuyla, Breitling markasının ruhunu yansıtıyor. Marka, yıldız modelini 2,000 adet olarak sınırlı sayıda üretti. Fuarda havacılık meraklısı ünlülülerin de buluşma noktası niteliğindeki Breitling standı, renkli görüntülere sahne oldu. Bu fuar, havacılık alanında, Paris fuarından sonra, dünyanın ikinci önemli havacılık fuarı olarak gösteriliyor. Etkinlik, 50’nin üzerinde hava aracı ve 150’nin üzerinde yerli yabancı firmanın katılımı ile gerçekleşti. Ziyaretçileri sadece özel davetiye ile gezebildiği Fuarda, uçak almak isteyen müşteriler için test uçuşu imkanı sağlanıyor.  

airex_fuar_binali_yildirim.jpg

airex_fuar_a380.jpg

airex_fuar_khader_mattar.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Haber - Fotoğraf

Yalçın ALTIN

www.UlasimOnline.Com

 

 

Bu haber toplam 3867 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim