• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Türk Hava Yolları pilotlarının maaşı tartışılıyor

Türk Hava Yolları pilotlarının maaşı tartışılıyor
Türk Hava Yolları’nda yaşanan grev sürecinde gündeme gelen pilot maaşları sanal dünyada da tartışma konusu oldu. Peki, alınan maaşlar hakkında ne gibi yorumlar yapılıyor?

 

Türk Hava Yolları’nda yaşanan grev sürecinde özellikle gündeme gelen maaşlar şimdi de her türlü kelime, olay, durum ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren ve subjektif sunumlarıyla genişletilen bir platform olan ekşisözlük’te de gündeme oturdu.
 
Sözlük yazarından bazıları alınan maaşları çok abartılı buluyor, bazılarıları düşük olduğunu ifade ediyor, bazıları da CEO maaşlarıyla karşılaştırıyor.
 
İşte sözlük yazarlarının yorumlarına bazı örnekler:
 
Yazar adı: lostunfinalbolumu
 
Yorumu: “fazla bilgisayar oyunu oynayan insanların tepkisi çeken olay. uçak uçurmayı kalifiye olmayan ve azıcık eğitim almış birilerinin çok rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorlar. ilginç.”
 
Yazar adı: hic asli yok
 
Yorumu: “her sene sağlık kontrolünden geçip en ufak uygunsuzlukta mesleklerini yapmaları engellendiği düşünüldüğünde üzerinde bu kadar düşünülmemesi gereken durum”
 
Yazar adı: diabolus ipsum amans
 
Yorumu: “gayet normal olan maaştır. ya ne olacağıdı? ceo maaşlarından bi haber insanın tepki gösterdiği maaştır. cahil bilmiyorsun bari araştır.”
 
Yazar adı: cemshid
 
Yorumu: “kağıttan uçak yapıp, 5 metre uçuramayanların diline dolanmış maaş... azıcık eğitim alıp hemen kendileri de pilot olabilir”
 
Yazar adı: draculina
 
Yorumu: “beni ucakla on saatlik mesafeye canli goturen adama helal olsun diye tepki verdigim durum. adam kac kisiyi tasiyor, dedigin gibi az kalifiye olsa havada kiyma olursun (basinc muhabbeti falan) bulanin olmaz.”
 
Yazar adı: sour
 
Yorumu: “20 bin tl maaş alan milletvekillerinin olduğu ülkede azdır bile.
mesela bu milletvekilleri bizi suriye ile barış içinde kardeşçe yaşatamıyorlar.
ayrıca pilotlar kadar kalifiye de değiller sadece 550 milletvekilinin ne kadarı bir yabancı dili iyi şekilde konuşabiliyor?”
 
Yazar adı: pitli
 
Yorumu: “çağla şikel'in haftalık 50 bin tl seda sayan'ın aylık 500 bin tl kazandığı memlekette az bile olan maaştır. hayır bu tiplerin aldığında değil doktor gibi pilot gibi zor ve yoğun bir eğitim ve büyük fedakarlık gerektiren mesleklerin aldığı parada ya insanların gözleri pes diyorum, başka da bişi demiyorum!!”
 
Yazar adı: galahad
 
Yorumu: “e abi adamlar can taşıyor argümanının çok komik göründüğü maaştır, içinde uçaktan daha fazla insan taşıyan metro ve tren makinistleri öküz mü taşıyor?”
 
Yazar adı: garou
 
Yorumu: “bilgisayar operatörlüğünden farklı bir şey yapmayan insanlara gereksiz maaş verilmesi durumudur. arz talepten kaynaklanmaktadır hakikaten.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 3462 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim