• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sivil havacılık sanayinde tek rakibimiz Çin

Sivil havacılık sanayinde tek rakibimiz Çin
Tekno Tasarım Genel Müdürü Mustafa Uysal: Türkiye'de sivil havacılık sektörü 5 milyar $'lık bir büyüklüğe ulaşacak.

 

Tekno Tasarım Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal, Türkiye'de sivil havacılık sektörünün çok yakında 5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi. Uysal, "Türk sivil havacılık sanayiinde Türkiye, Çin'in ardından en hızlı büyüyen ikinci ülke konumunda. Bu durumda oluşan katma değeri ülkemize kazandırmak üzere Türk Hava Yolları(THY)'nın attığı adımlar çok önemli." dedi.
 
Türkiye'de hızla gelişen sivil havacılık faaliyetleri pazarından, THY ile diğer sivil havacılık şirketlerinin yanı sıra yerli bakım ve üretim firmalarıda pay almaya başladı. Bu alanda artan rekabette uçak içinde kullanılan malzemeler de gün geçtikçe yerli olarak dünya standartlarında üretilmeye başlandı. Tekno Tasarım Genel Müdürü Dr. Müh. Mustafa Uysal yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları'nın THY Teknik AŞ ile kendi yan sanayisini oluşturmayı tercih ettiğini söyledi. Mustafa Uysal, Türk Kabin İçi Ekipman firması (TCI), Türk Uçak Motorları Bakım firması, Türk Uçak Koltuğu firması ve Türk Gaz Türbini'nin (TURKBİNE) sektörün diğer oyuncuları olduğunu belirtti.
 
Tekno Tasarım olarak, havacılık sanayiinde ihtiyaç duyulan ürün tasarım ve geliştirme projelerinde yerli havacılık yan sanayi firmalarına hizmet verdiklerini bildiren Uysal, şunları ifade etti: "Yan sanayinin ihtiyaç duyduğu tasarım ve sertifikasyon alanında eksiklikler var. Sektör kendi içinde yerli yan sanayi oluşturarak bu açığı kapattı. Bu alanda hizmet veren şirketlerin başında Tekno Tasarım AŞ geliyor. Çeşitli askeri havacılık projelerinde tecrübe sahibi oldu. Şirket tecrübemizin sivil havacılık alanında kullanılması yönünde İstanbul'da yapılan AIREX fuarında TCI Genel Müdürü Halil Tokel ile görüştük."
 
TÜRKİYE, ÇİN'İN RAKİBİ
 
Hızla gelişen sivil havacılık sanayiinde Türkiye'nin Çin'den sonra dünyadaki ikinci büyüyen pazar haline geldiğini anlatan Mustafa Uysal, "Bu durumda oluşan katma değeri ülkemize kazandırmak üzere Türk Hava Yolları'nın attığı adımlar çok önemli. Bizler de bu sürecin başından beri gerek THY Teknik için, gerekse TCI gibi yan sanayi kuruluşları için ileri teknoloji ürünü tasarımları sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Sektör çok yakında ülkemizde 5 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak ve adı tüm dünyadaki gibi savunma ve havacılık olarak adlandırılacak." ifadesini kullandı.
 
AIREX'İN ARDINDAN SIRA TUHESFO'DA
 
Mustafa Uysal, havacılık yan sanayi firmalarının AIREX fuarını oldukça verimli değerlendirdiğine işaret ederek, firmaların, Türk Havacılık Yan Sanayi Fuarı(TUHESFO)'na hazırlandıklarını anlattı.
 
İTO'nun katkıları ile 3'ncüsü yapılacak Türk Havacılık Endüstrisi Sergisi ve Forumu'nun 18-19-20 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşeceğini hatırlatan Uysal, "Ülkemizdeki gelişen havacılık yan sanayiinin gövde gösterisi niteliğindeki bu organizasyona THY Teknik AŞ de yerli tedarikçi portföyünü geliştirmek adına çok önem veriyor." şeklinde sözlerini tamamladı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim