• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa Havalimanı'nda inceleme gezisi düzenledi

Bursa Havalimanı'nda inceleme gezisi düzenledi
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT), Yenişehir'de bir dizi ziyaretlerde bulundu, Bursa Havalimanı'nda inceleme gezisi düzenledi.

 

BUSAT, sağlık turizminin en önemli ayaklarından olan ulaşım ve havayolunu Yenişehir'de masaya yatırdı. Başkan Dr. Mustafa Esgin ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil'i ziyaret etti, Bursa Havalimanı'nda çeşitli incelemelerde bulundu.
 
Esgin, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz'ı ziyaretinde, Bursa'nın gelecek vizyonunda sağlık turizmi olduğuna dikkat çekerek, BUSAT'ın bu konuda atmosfer oluşturmaya devam edeceğini belirtti.
 
Bursa'nın, işleyen bir havalimanına kavuşana kadar bu konuda canla başla mücadele etmeye kararlı olduklarını anlatan Başkan Esgin, "Bursa'ya yurt dışından hasta getirmek istiyoruz. Ancak İstanbul'a olan bağımlılık, bizim var olan potansiyelimizi de kısıtlıyor. Bursa, Türkiye'de ikinci uçak bileti satılan şehir olarak her türlü donanıma sahip bir Havalimanına sahip. Ancak tarifeli uçuşlarda Bursa Havalimanı'nı yeterince kullanamıyoruz. Bu yatırımın daha iyi kullanılması ve sahip çıkma noktasında çalışmalarımızı sürdüyoruz." dedi.
 
"HAVALİMANI DÜNYA ÖLÇEĞİNDE"
 
Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise kendisinin de siyasal yanında turizm okumuş ve bir dönem yaşlı turizmi üzerine çalışmalar yapmış biri olduğunu belirterek, Bursa'nın sağlık turizminde önemli bir merkez olacağına inancının tam olduğunu söyledi. Bursa'nın tüm altyapı olanaklarıyla tam bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, aktif bir Bursa Havalimanı ile dünyanın her yerinden turist çekmemesi için bir neden olmadığını belirtti. Yılmaz, "Bursa, artık kitle turizmi değil, nitelikli turist gelmesini istemeli. Havalimanı ise iddia edildiğinin aksine uzak bir mesafede değil, dünya ölçeğinde kabul edilebilir standartlara sahiptir. Bir turistin oteline varmak için yarım saat uzaklık geçerli bir saattir. Antalya-Kemer arasında bile mesafe normal trafikte 1 saattir ve doluluk oranları yüzde 100'dür. Oysa Bursa Havalimanı Mudanya'ya 40 dakika uzaklıktadır." dedi.
 
"BURSARAY HAVAALANINA UZATILMALI"
 
Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ise Bursa Havalimanı'nın yılda 1,5 milyon kişiye hizmet verecek donanımda olduğuna dikkat çekti. Cingil, havalimanının Bursa halkı için daha avantajlı olduğunu belirtirken, daha aktif kullanılması yönünde Bursaray'ın Kestel'den sonra 34 km uzaklıktaki havalimanına mutlaka uzatılması gerektiğinin altını çizdi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1604 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim