• BIST 9631.63
  • Altın 2496.722
  • Dolar 32.5888
  • Euro 34.846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Savaş uçağı petrol istasyonunu bombaladı

Savaş uçağı petrol istasyonunu bombaladı
Suriye'li muhalifler bir savaş uçağının hava saldırısı sırasında ülkenin kuzey doğusunda bulunan Rakka'da petrol istasyonununu bombaladığını, patlamada en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ediyor.

 

Suriye'li muhalifler bir savaş uçağının hava saldırısı sırasında ülkenin kuzey doğusunda bulunan Rakka'da petrol istasyonunu bombaladığını, meydana gelen patlamada en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.
 
Muhalif grup Ayn İssa yakınında gerçekleşen patlamada pek çok aracın benzin ve dizel yakıt için sırada olduğunu söylüyor.
 
Söz konusu köy bugün hükümet güçleri ile silahlı muhalifler arasında uzun süren bir çatışma sonrasında muhalifler tarafından ele geçirildiği söylenen Tal El Abyad sınır karakoluna 32 kilometre mesafede bulunuyor.
 
Bölgeden gelen haberlere göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının artması bekleniyor.
 
Olaya ait olduğu doğrulanamayan bir video görüntüsünde yanmış halde pek çok araç görülüyor ve eylemciler yaralanan 70 kişinin yakınlardaki Rakka kentinde bulunan hastaneye sevk edildiğini çne sürüyor.
 
Bir muhalif eylemci AFP haber ajansına petrol istasyonunun bölgede çalışmaya devam eden tek istasyon olduğunu ve saldırı sırasında oldukça kalabalık olduğunu söyledi.
 
İddiaya göre petrol istasyonu üzerine atılan bir varil patlayıcı çok büyük bir patlamaya ve yangına neden oldu.
 
Komşu Lübnan'da bulunan BBC muhabiri Jim Muir Suriye hava kuvvetlerinin, son zamanlarda hava gücünü fazlasıyla kullandığını söylüyor.
 
Patlayıcılarla doldurulmuş varil gibi oldukça yıkıcı ham bombaların kullanımının giderek yaygınlaştığını da ekliyor.
 
Suriye'de yaşanan saldırıların boyutunu, ölü ve yaralı durumlarını doğrulamak genellikle mümkün değil, zira medya mensuplarının ülkede serbest dolaşımıne izin verilmiyor.
 
Helikopter kazası
 
Sabah saatlerinde Suriye devlet televizyonu, başkent Şam yakınında bir helikopterin düştüğünü duyurdu.
 
Şam'da Çarşamba günü yoğun çatışmalar yaşandı.
 
Şam'ın doğusunda Duma'da düştüğü bildirilen helikopter kazasıyla ilgili çelişkili haberler geldi.
 
Ağustos ayı sonunda, isyancılar Şam çevresinde bir helikopteri vurduklarını söylemişlerdi.
 
Hükümet geçen sene başlayan ayaklanma ile mücadelede giderek artan bir şekilde helikopter ve hava araçları kullanmaya başladı.
 
Çarşamba günü Şam ve kuzeydeki Halep'te yoğun çatışmalar devam ediyordu.
 
Uluslararası Af Örgütü, İdlib ve Hama'da hedef gözetmeksizin düzenlenen hava saldırıları ve top atışlarının çok sayıda sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olduğunu belirtmişti.
 
Bu arada Hollanda'nın Lahey şehrinde bir grup finans uzmanı, diplomat ve Suriye'den kaçanlar Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı zayıflatmanın ekonomik yollarını konuşmak için buluştu.
 
Suriye'nin Dostları adlı grup Suriye hükümetine yönelik yaptırımların nasıl etkili kılınabileceğini ve Esad hükümetinin gizli mal varlığının nasıl tespit edilebileceğini tartıştı.
 
Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal, sorunlardan birinin, Suriye'ye yönelik yaptırımların tüm ülkeler tarafından uygulanmaması olduğunu söyledi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim