• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

British’ten 5 milyar Paund’luk yatırım

British’ten 5 milyar Paund’luk yatırım
Hizmet kalitesini ve yolcu memnuniyetini ön planda tutan British Airways, önümüzdeki dönemde 5 milyar pound harcayarak, hem koltuklarını hem de uçaklarını yenileyecek.

 

Dünya havacılık sektörünün lider kuruluşlarından British Airways “rüya uçak” Boeing 787 Dreamliner ile İstanbul-Londra arasında yolcu taşımaya başlayacak.
 
Uzun süredir Avrupa’daki liderliğini koruyan British Airways, sektördeki iddiasını sürdürmek için çok ciddi yatırımlar yapmaya başladı. Yolcularını Heathrow Havalimanı’ndaki “Terminal 5” adlı özel terminalinde ağırlayan İngiliz havayolu şirketi, gücüne güç katmak için İspanyol İberia Hava Yolları ile ortaklığa gitti ve İnternational Airlines Group (İAG) adı altında bir holding kurdu. Ortaklığın detayları hakkında bilgi veren British Airways ve İberia Türkiye Genel Müdürü Ayşe Önen, “21 Ocak 2011’de British Airways ve İberia birleşerek uçuş ağını genişletti ve böylece yolcularına daha iyi imkanlar ve avantajlar sunmaya başladı. 348 uçağıyla 200 destinasyona uçarak yılda 50 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip oldu. Bu birleşmenin ardından her iki havayolu şirketi dünyadaki bütün satış ofislerini de birleştirmeye başladı. Bunun sonucunda 26 senelik İberia kariyerime 1 Mayıs 2012’den itibaren British Airways’i de ekledim” diye konuştu. 
 
BİRLİKTEN KUVVET DOĞDU 
 
‘Birlikten kuvvet doğar’ sloganıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Önen “Her iki şirketin gücünü kullanarak pazar payımızı artırmaya çalışıyorum. Kuzey Amerika’da British Airways’in gücü Güney Amerika’da da İberia’nın liderliği sayesinde daha geniş bir yelpazede daha elverişli bağlantılar sağlayarak uygun fiyat seçenekleriyle müşterilerimizin tüm isteklerini karşılamaya başladık. Örneğin Karakas’a gidip, Houston"dan dönmek isteyen yolcumuz, İberia ile Madrid üzerinden Caracas"a gidip ,British Airways ile Houston’dan dönebiliyor. Bu beraberinde yolcularımıza havalimanındaki modern lounge’ları kullanma, hızlı check-in, pasaport ve güvenlik geçişlerinden yararlanma gibi imkanları da sunuyor. 
 
Çünkü bizim hedefimiz müşteriyi en iyi şekilde ağırlayarak, yolcu memnuniyetini en üst düzeyde tutmaktır. Bunu yolcunun hakkı olarak görüyoruz” diye konuştu. Türkiye’deki yolcular ve seyahat acentelerinin de birleşmeden çok memnun olduğunu dile getiren Önen, “Aynı zamanda Türkiye’den bizimle uçan yolcularımız daha ekonomik ücretlerle seyahat etme imkanına kavuştu, çünkü hedefimiz genişleyen uçuş ağımızın getirdiği avantajlarımızın yanı sıra hizmet kalitesinde de fark oluşturmak” dedi. 
 
FIRST CLASS İÇİN 100 MİLYON POUND
 
British Airways’in Türkiye uçuşlarına başlamasının 66’ıncı yılına girdiklerini dile getiren British Airways Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Barbaros Şahin de, “Yolcularımızı daha uygun fiyatlar vermek için promosyonlarımız devam edecek. Bu sene first class hizmetlerinde yoğunlaştık. British Airways önümüzdeki 5 yılda yapacağı yatırımlar için toplam 5 milyar poundluk bir bütçe ayırdı. Bu parayla ürünlerini yenilemek ve müşteri hizmetlerini yenilemek için çalışmalar yapmaya başladı. Bu çalışmalar çerçevesinde first class hizmetlerimizi 100 milyon pound harcayarak yeniledik. Bu yenilemenin çok olumlu geri dönüşleri oldu. Örneğin Amerika’ya önceden business uçan yolcularımız artık business koltuklar yerine first class’ı tercih ediyor. British Airways ile İberia’nın birleşmesi çok iyi bir sinerji yaşattı. British Airways, İberia ve American Airlines kar anlaşması yapması gücümüze güç kattı. Birleşme ve anlaşmalar daha çok yolculara yaradı. Bilet fiyatları ciddi oranlarda ucuzladı. Bunun yanı sıra yolcularımıza daha çok bağlantılı uçuş seçeneği sunmaya başladık” diye konuştu.
 
TÜRKLER DREAMLİNER KEYFİNİ YAŞAYACAK
 
Toplam 12 adet Airbus A380 ve dünyanın en çevreci uçakları Boeing 787 Dreamliner’lar ile 226 uçaktan oluşan filoyu büyüteceklerini anlatan Şahin, “Rüya uçak olarak bilinen Boeing 787 tipi uçaklardan 24 adet sipariş verdik. Bunlar 2013’te teslim edilmeye başlanacak. British Airways uçtuğu her noktada karlılığı ön planda tutmaktadır. Eğer karlı olduğuna karar verirsek, İstanbul-Londra arasında karşılıklı olarak Dreamliner ile uçmaya başlayacağız. Bunun için kesin bir tarih vermemekle beraber 2014 yılında Dreamliner ile İstanbul’dan Londra’ya uçmayı hedefliyoruz” dedi. 
 
İSTANBUL- LONDRA 198 AVRO
 
İstanbul-Londra uçuşlarındaki bilet fiyatları konusunda da bilgi veren Şahin, “Şu anda ekonomi sınıfında en düşük fiyatımız 198 Avro. Business sınıfında da çok uygun fiyatlara yolcunun çok kolay transfer yapabileceği merkezi noktalara uçuyoruz. Bunların başında Londra geliyor. Londra Heathrow Havalimanı’nda inşa edilen dünyanın en modern terminali olan Terminal 5’i kullanıyoruz. Terminal 5 sadece British Airwas ve İberia yolcularına hizmet veriyor. 
 
Yılda 30 milyon yolcu kapasitesine sahip terminalin su ihtiyacının yüzde 75’i, yağmur suların akılcı bir yöntemle toplanmasıyla sağlanıyor. Terminalden şehir merkezine iki dakikada bir hızlı tiren seferleri yapılıyor. Tavanı çok yüksek ve loungler’ı 5 yıldız konforunda olan Terminal 5 bu özellikleri sebebiyle işadamları tarafından çok tercih ediliyor. Çünkü yolcularımızın yüzde 80’i akıllı telefonlarla kontuara hiç uğramadan chek-in yapmış olarak geliyorlar. Bagajlı yolcular sadece uçağa verecek eşyalarını kontuara bırakıp hızla uçağa geçebiliyor. 
 
Türkiye’deki işadamlarının da buradan çok memnun kalacaklarına inanıyorum. British Airways yolcu memnuniyeti, hizmet kalitesi ve uçuş güvenliği konusunda dünyanın lider havayolu kuruluşlarındandır. 92 yıldır sektörün öncü kuruluşlarından birisidir. Her zaman ilkleri gerçekleştiren havayolu olduk. 
 
Dünyadaki ilk tarifeli seferi 1919’da British Airways başlattı. Tam yatan first class koltukları ilk hizmete sunan yine British Airways oldu. Müşterilerimizi bundan sonrada en modern ve güvenli uçaklarla taşımaya söz verdik. Sözümüzde durmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim