• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Gazipaşa'da Pegasus heyecanı yaşanıyor

Gazipaşa'da Pegasus heyecanı yaşanıyor
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Pegasus yetkilileri Ekim ayında Gazipaşa’ya gelecek. İstekli olurlarsa seferler başlar" dedi. Peki, Pegasus Gazipaşa uçuşlarına ne zaman başlayacak?

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Pegasus Havayolları yetkilileri 15-20 Ekim tarihleri arasında Gazipaşa’ya gelecekler. Seferleri başlatmadan önce bölgemizin potansiyelini görmek istiyorlar. Bu nedenle detaylı bir organizasyona hazırlanıyoruz. Gazipaşa, Alanya, Anamur ve Bozyazı’nın belediye başkanları ile tüm sivil toplum olarak, Havalimanında bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda, Pegasus yetkililerine bölgemizin potansiyelini anlatacağız. Tanıtım ve Gazipaşa Havalimanına ulaşım gibi konularda, her türlü desteği vereceğimizi kendilerine anlatacağız. Bu toplantıda, istekli olduğumuzu ortaya koymamız lazım. Bu yüzden herkesi göreve davet ediyorum” dedi.

 
GAZİPAŞA’DA ‘PEGASUS’ BEREKETİ!
 
Öte yandan Pegasus’un Gazipaşa’ya inecek olmasının  hem yatırımcılara, hem de diğer uçak şirketlerine güven verdiğini söyleyen Başkan Özgenç, "İlçemizde ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Yatırımcıların ilgisi çok yoğunlaştı. Aldıkları 40'ar dönüm arazide 5 yıldızlı otel yapmak için bekleyen iki yatırımcı, Pegasus'la birlikte ilk kazmayı çok kısa süre içerisinde vuracaklarını açıkladılar. Turizme yönelik arsa satışları da kısa sürede tavan yaptı" dedi.
 
AĞZINA KADAR DOLU OLUR
 
Gazipaşa Havalimanına yurtiçi seferler düzenleyecek olan Pegasus’a uçuş izni verilmesini de değerlendiren Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, “Pegasus seferleri, bugüne kadar Gazipaşa’ya yapılmış en büyük sefer olur. Pegasus’un Gazipaşa-İstanbul seferleri ağzına kadar dolu olur. Pegasus uçmaya başladığı anda Anamur, Gazipaşa ve Alanya’da bir Allah'ın kulu, farklı bir taşıt ile İstanbul’a gitmeyi düşünmez” dedi. Gazipaşa Havalimanı'na yurtiçi seferler düzenleyecek olan Pegasus’un bölge için büyük şans olduğunu belirten Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Gazipaşa’dan İstanbul’a uçmamız, Londra’ya, Paris’e, Newyork’a uçmamız demektir. Pegasus uçmaya başladığı andan itibaren Anamur, Gazipaşa ve Alanya’dan bir Allah'ın kulu Antalya Havalimanı'ndan İstanbul’a gitmeyi düşünmez ve düşünmemelidir" dedi.
 
PEGASUS, GAZİPAŞA UÇUŞLARINA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden Ağustos ayında Gazipaşa Havalimanı için uçuş izni alan Pegasus Havayolları'nın da uçuşlara ne zaman başlayacağı konusu yavaş yavaş netleşmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, Pegasus, uçuşlara Aralık ayında başlamayı planlıyor. 
 
HER GÜN UÇUŞ BEKLENTİSİ
 
Henüz seferlerin ne sıklıkta yapılacağı belirsizliğini korurken bölgede uçuşların her gün düzenli olarak yapılması yönünde beklentiler var. 
 
Türkiye'nin birçok noktasına ve bağlantılı olarak yurt dışına sefer yapacak olan Pegasus, SAS, Corendon, Transavia ve Tailwind havayollarından sonra izin alan 5'inci havayolu şirketi olmuştu. 
 
www.UlaismOnline.Com
Bu haber toplam 1405 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim