• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor

Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor
Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen'den Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor. İlk uçuş 17 Aralık'ta gerçekleştirecek.

 

Pegasus Havayolları, Gazipaşa’dan İstanbul aktarmalı olarak dünyanın 41 noktasına uçacak. Thomas Cook Antalya Bölge Müdürü Tomas Waling, ‘Transfer mesafesi olarak Alanya’ya avantaj sağlar’ derken, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, ‘Kundu’da sunulanlardan geri kalmamamız gerekli’ dedi.
 
Yurtdışına da bağlantı verecek seferler haftada dört kez karşılıklı yapılacak. Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen'den Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor. İlk uçuşunu 17 Aralık'ta gerçekleştirecek havayolu, haftada dört gün karşılıklıseferlerle İstanbul ile Gazipaşa'yı bağlayacak. Yurtdışına verilecek bağlantılarla Almanya ve İngiltere'den ağırlıklı olarak bölgeye turist taşımayı hedefleyen şirket, önümüzdeki yılfarklı pazarlar için charter yani tarifesiz uçmayı da hedefliyor. Routes 2012 Abu Dabi buluşmasında Gazipaşa'nın tanıtımına önem veren TAV Havalimanları Holding, özellikle Avrupalışirketlerin bölgeye uçması için görüşmeler yapıyor. Haftanın 1-3-5-7’nci günleri sabah 06.30'da Gazipaşa için kalkacak uçak saat 22.00'de ise Gazipaşa’dan dönüş yapacak. Öte yandan yolcu potansiyelinin artması durumunda İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan da seferlerin başlatılabileceği belirtiliyor.
 
İstanbul üzerinden aktarmalı olarak dünyanın birçok şehrine yolcu taşıyan Pagasus’un her iki havalimanından gerçekleştirdiği uçuş noktaları ise şöyle:
 
İSTANBUL AKTARMALI UÇUŞ NOKTALARI
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçuş noktaları:
 
Almatı, Ankara, Atina, Düsseldorf, İzmir, Köln, Londra ve Stuttgart.
 
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş noktaları:
 
Adana, Almatı, Amsterdam, Ankara, Antalya, Atina, Bakü, Basel, Batman, Batum, Berlin, Beyrut, Bodrum, Bologna, Brüksel, Bükreş, Dalaman, Diyarbakır, Donetsk, Dubai, Düsseldorf, Elazığ, Erbil, Erzincan, Gaziantep, Hannover, Hatay, Hopa, İzmir, Kayseri, Kharkiv, Konya, Kopenhag, Köln, Krasnodar, Lefkoşa, Londra, Lviv, Lyon, Malatya, Mardin, Marsilya, Milan, Münih, Nürnberg, Omsk, Paris, Priştine, Roma, Samsun, Sivas, Stockholm, Stuttgart, Şanlıurfa, Tahran, Tel Aviv, Tiflis, Trabzon, Üsküp, Van, Viyana, Zürih ve Zweibrücken.
 
 
‘KIŞ HAREKETLİLİĞİNİ SAĞLAYACAK’
 
Pegasus gibi dünyanın birçok ülkesine sefer gerçekleştiren havayolu şirketlerinin Alanya turizmi için oldukça önem teşkil ettiğinisöyleyen Thomas Cook Antalya Bölge Müdürü Tomas Waling, “Havalimanının transfer mesafesi ne kadar kısalırsa Alanya turizmine o kadar avantaj sağlar. Kışın yaşanılması istenen hareketlilik de sağlanmış olur. Gazipaşa Havalimanı’nın kapasite olarak artması en çok Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılara etki eder. Belki bu sayede Alanya’ya daha fazla gelebilir ve bölgede daha fazla vakit geçirebilirler.
 
'GOLF SAĞALARI HAYATA GEÇİRİLMELİ'
 
Alanyalı turizmcinin maksimum altı ay turizm yaptığınıfakat buna rağmen 12 ay giderinin olduğunu dile getiren Türkiye Seyahat AcentalarıBirliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, kış turizmi gerçekleştiren Belek, Kundu ve Side'nin 100 bin metrekare alan üzerine kurulmuş spor tesisleriyle halihazırda olan müşterilerine ortak olabilmek için Alanya'nın güçlü hamlelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Antalya Havalimanı'na 15 dakika mesafe uzaklıkta bulunan Kundu'nun sağladığı avantajları müşterilerimize sunabilmemiz için, Alanya'ya yapılması planlanan golf sahalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerekli olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, “Gazipaşa Havalimanı’nın potansiyel artışı, golfle ve Akdağ ile birlikte Alanya’nın sezonunu uzatır, kış müşterisini de arttırır” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim