• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kapadokya'da uçak yangını ve kurtarma tatbikatı

Kapadokya'da uçak yangını ve kurtarma tatbikatı
Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'nda uçak yangını ve kurtarma tatbikatı yapıldı.
Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Kapadokya Havalimanı'nda uçak yangını ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği düşen yolcu uçağı alev alırken, ekipler yangına müdahale edip, yolcuların tahliyesini sağladı.
 
Tatbikat, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğü'nde, Yangınla Mücadele ve Kurtarma birimi, Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi), Nevşehir ve Gülşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kurtarma ekipleri tarafından yürütüldü.
 
İNİŞE GEÇEN UÇAKTA YANGIN
 
Tatbikat senaryosuna göre XYZ Hava Yollarına ait içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan Boeing A 319 tipi yolcu uçağı, kuleden acil iniş talebinde bulundu. Uçağın piste zorunlu iniş yaptığı sırada uçakta yangın çıktı. Durum derhal Devlet Hava Meydanları İşletme (DHMİ) Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine polis, itfaiye, 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DHMİ Müdürlüğü itfaiyesi ve jandarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi.
 
YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, YOLCULAR KURTARILDI
 
Acil iniş yapan uçağın etrafına ilk önce itfaiye araçları, daha sonra ambulans ve kurtarma araçları yanaştı. İtfaiye ekipleri duman çıkan bölüme su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, DHMİ Müdürlüğü personeli, polis ve jandarma ekipleri ise yolcuları tahliye etti. Uçağın yere çakılmasından sonra çıkan yangın sonrasında senaryo gereği 2 kişi hayatını kaybederken 3'ü ağır 13 kişi de hafif yaralı olarak kurtarıldı.
 
Kapadokya Havalimanı Başmüdürü Ali Şerit, yılda bir kez düzenledikleri tatbikatla olası bir uçak düşmesi anında kurumlar arası işbirliği, kurtarma anında ekiplerin görev paylaşımlarının ve tecrübelerinin artırılması, araçların yeterliliklerinin ölçülmesi gibi amaçların gerçekleşmesini sağladıklarını söyledi. Tatbikat sonrası katılanlara sertifika verildi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim