• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Gazipaşa Havalimanı bölgenin kalbi oluyor

Gazipaşa Havalimanı bölgenin kalbi oluyor
Pegasus Havayolları, TAV tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı'na 17 Aralık’ta seferleri başlatacağını duyurması Gazipaşa, Anamur ve Bozyazı başta olmak üzere bölgede tekrar umut ve heyecanın tekrar yaşanmasına neden oldu.

 

Anamurdaki bazı iş adamları Gazipaşa Havaalanının işler hale getirilmesi için gereken aktivasyonun sağlanması gerektiğine inandıklarını kaydediyorlar. 
 
Belediye Başkanı Mehmet Türe, önümüzdeki günlerde tıpkı 2010’da olduğu gibi Oda başkanları, çevre  belde v e belediye başkanları iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsileri ile Gazipaşa’ya giderek  hava alanının sürekli açık tutulması için destek vereceklerini söyledi. Hava Alanı ile birlikte Anamur Gazipaşa arası D-400 devlet yolunun bir an önce bitirilmersi gerektiğini kaydeden Başka Türe, “Gazipaşa Hava alanı bölgenin kalbi durumunda. Orta Akdeniz Bölgesindeki tüm yerleşim yerleri, gelecekteki umudunu Gazipaşa Havalanına bağladı. Bunu kimsenin görmezden gelmeye hakkı yok. Ancak bizde gereken gayreti gösterip birlik olmak zorundayız.” Dedi.
 
Seferlere başlanıyor
 
Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen'den Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor. İlk uçuş 17 Aralık'ta gerçekleştirecek. Pegasus Havayolları, Gazipaşa’dan İstanbul aktarmalı olarak dünyanın 41 noktasına uçacak. Thomas Cook Antalya Bölge Müdürü Tomas Waling, ‘Transfer mesafesi olarak Alanya’ya avantaj sağlar’ derken, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, ‘Kundu’da sunulanlardan geri kalmamamız gerekli’ dedi. Yurtdışına da bağlantı verecek seferler haftada dört kez karşılıklı yapılacak. Pegasus Havayolları, İstanbul Sabiha Gökçen'den Gazipaşa Havalimanı'na seferlere başlıyor.
 
İlk uçuşunu 17 Aralık'ta gerçekleştirecek havayolu, haftada dört gün karşılıklı seferlerle İstanbul'la Gazipaşa'yı bağlayacak. Yurtdışına verilecek bağlantılarla Almanya ve İngiltere'den ağırlıklı olarak bölgeye turist taşımayı hedefleyen şirket, önümüzdeki yıl farklı pazarlar için charter yani tarifesiz uçmayı da hedefliyor. Routes 2012 Abu Dabi buluşmasında Gazipaşa'nın tanıtımına önem veren TAV Havalimanları Holding, özellikle Avrupalı şirketlerin bölgeye uçması için görüşmeler yapıyor. Haftanın 1-3-5-7 günleri sabah 06.30'dan kalkacak uçak saat 22.00'de dönüş yapacak. 
 
‘Kış Hareketliliğini Sağlayacak’
 
Pegasus gibi dünyanın birçok ülkesine sefer gerçekleştiren havayolu şirketlerinin Alanya turizmi için oldukça önem teşkil ettiğinisöyleyen Thomas Cook Antalya Bölge Müdürü Tomas Waling, “Havalimanının transfer mesafesi ne kadar kısalırsa Alanya turizmine o kadar avantaj sağlar. Kışın yaşanılması istenen hareketlilik de sağlanmış olur. Gazipaşa Havalimanı’nın kapasite olarak artması en çok Alanya’da yaşayan yerleşik yabancılara etki eder. Belki bu sayede Alanya’ya daha fazla gelebilir ve bölgede daha fazla vakit geçirebilirler.
 
İstanbul Aktarmalı Uçuş Noktaları
 
Öte yandan yolcu potansiyelinin artması durumunda İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan da seferlerin başlatılabileceği belirtiliyor. İstanbul üzerinden aktarmalı olarak dünyanın birçok şehrine yolcu taşıyan Pagasus’un her iki havalimanından gerçekleştirdiği uçuş noktaları ise şöyle:
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçuş noktaları: Almatı, Ankara, Atina, Düsseldorf, İzmir, Köln, Londra ve Stuttgart. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuş noktaları:
 
Adana, Almatı, Amsterdam, Ankara, Antalya, Atina, Bakü, Basel, Batman, Batum, Berlin, Beyrut, Bodrum, Bologna, Brüksel, Bükreş, Dalaman, Diyarbakır, Donetsk, Dubai, Düsseldorf, Elazığ, Erbil, Erzincan, Gaziantep, Hannover, Hatay, Hopa, İzmir, Kayseri, Kharkiv, Konya, Kopenhag, Köln, Krasnodar, Lefkoşa, Londra, Lviv, Lyon, Malatya, Mardin, Marsilya, Milan, Münih, Nürnberg, Omsk, Paris, Priştine, Roma, Samsun, Sivas, Stockholm, Stuttgart, Şanlıurfa, Tahran, Tel Aviv, Tiflis, Trabzon, Üsküp, Van, Viyana, Zürih ve Zweibrücken.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim