• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

150 yabancı pilot adayına eğitim verilecek

150 yabancı pilot adayına eğitim verilecek
THY'nin 20 yıllığına kiraladığı ve yılda 300 pilot yetiştirmeyi planladığı Aydın Çıldır Havaalanı'nın kira sözleşmesi gereği, "Eğitim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde" kargo ve yolcu taşımacılığına açılabileceği bildirdi.
Aydın'da çeşitli sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin hizmete açılması için yoğun çaba harcadığı Çıldır Havaalanı'nın pilot yetiştirme ve eğitim çalışmalarına olanak sağlama işlevinin yanında yolcu ve kargo uçuşlarına açılması istendi.
 
Bunun üzerine AK Parti Aydın milletvekillerinin Eylül ayı başında Başbakan Tayyip Erdoğan'a yazdıkları ve Çıldır Havaalanı'nın charter ve tarifeli seferlere açılması istemini içeren mektuplarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü yanıt verdi.
 
İsteği geçen ay ihaleyi kazanan THY yönetimiyle birlikte değerlendirdikleri belirtilen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal imzalı yazıda şöyle denildi:
 
"Başbakanımıza muhatap yazınızda Aydın Çıldır Havaalanı'nın charter ve tarifeli seferlere açılması konusu kiracı şirket ile değerlendirildi. İşletmeci kuruluş olan THY Aydın Çıldır Havalimanı İşletme A.Ş. tarafından, Çıldır Havalimanı'na 25 milyon TL civarında yatırım yapılarak dünyanın en önemli uçuş eğitim merkezlerinden birisinin kurulması hedefleniyor. Kira sözleşmesinde yer alan, 'Aydın/Çıldır Havalimanı'nın, mevcut sınırlar dahilinde, havacılık eğitimi, sportif ve eğitim amaçlı uçuşlar ve/veya mevcut pist uzunluğuna uygun uçak tipleri ile yolcu taşımacılığına yönelik faaliyetlerde bulunmak' hükmü gereğince, havayolu taşımacılığı (kargo/yolcu) faaliyetlerinin planlanan eğitim faaliyetlerini aksatmayacak seviyede yürütülebilmesine uygun gerekli düzenlemelerin de planlandığı, altyapı çalışmalarının tamamlanması aşamasında ilgili havayolu firmalarının müracaatı halinde gerekli kolaylıklar sağlanacaktır."
 
YABANCI PİLOT DA YETİŞTİRİLECEK
 
DHMİ'nin yazısında Çıldır Havaalanı'nda kurulacak THY Uçuş Eğitim Akademisi'nin Türk ve yabancı pilot eğiteceğine dikkat çekilip, havaalanının yolcu-kargo uçuşlarına açılmadan önce, eğitim amaçlı kullanım için birçok değişiklik ve yatırım planlandığı belirtildi. THY pilot yetiştirme kapasitesinin 150'ye çıkarılmasına ilişkin çalışmalara başlandığının da belirtildiği yazıda, şöyle devam edildi:
 
"İlave olarak yılda ortalama 150 yabancı pilot adayına eğitim verilecek. Bu sayede ülke ekonomisine yılda 10 milyon euro girdi sağlanabilecek. Bu çalışmaları yapmak için mevcut pist tadil edilerek geliştirilecek ve aletli iniş imkanları kazandırılacak. Eğitim uçaklarının ve gelecek misafir uçakların park etmesine imkan verecek kapasitede apron sahası, bakım ve koruma hangarları ile bakım tesisleri, havalimanı işletme binaları (Kule, brifing, meteoroloji, sağlık, itfaiye ve güvenlik birimleri), altyapı tesisleri (Trafo binası, su deposu, arıtma vb.) yapılacak. Ayrıca, akademinin idari ve yönetim kısımları ile dershaneler, laboratuvarlar, simülatörler, brifing ve toplantı salonları gibi eğitim tesisleri, eğitime katılacak yabancı öğrenciler dahil toplam 300 öğrencinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılan sosyal tesislerin inşası gerçekleştirilecek.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1041 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim