• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

United, İstanbul-NewYork seferini iptal etti

United, İstanbul-NewYork seferini iptal etti
United Airlines İstanbul’dan New York’a gitmesi gereken uçağı Amerika’dan gelmeyince sefer iptal oldu. Uçaklarının İstanbul’a gelmediğini ve New York’a uçamayacaklarını Atatürk Havalimanı’nda öğrenen yolcular zor durumda kaldı...

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye seferlerine başlayan United Airlines yetkilileri uçaklarının Amerika’da kalkmadan önce bir teknik arıza yaptığını ve bu nedenle de İstanbul New York seferini iptal ettiklerini açıkladı.

 
İstanbul New York arasının 10 saat olduğunu bu kadar süre için kendilerinin havalimanına gelmeden bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen yolculardan Avukat Akil Neşet Bohça eşini yolcu etmek için geldiğini belirterek, "Ben bir hukukçuyum. Havacılık kurallarına göre yolcuların bilgilendirilmesi gerekir. Sorduğumuz zaman bize sadece ’Uçak iptal oldu’ diyorlar. Niçin iptal oldu diye sorduğumuzda ise bir cevap vermiyorlar. Bu bizim hakkımız. Bize iki üç gün sonrasına yer veriyorlar. Niçin diğer havayollarına yönlendirmiyorlar. Bunun takipçisi olacağım." dedi.
 
United Hava Yolları’nın İstanbul’dan saat 13.55’te planlanan seferinin iptal edilmesiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde kountuarlarında uzun kuyruklar oluştu. Yolcular duruma tepki gösterdi. New York’taki bir üniversitede öğrenim gördüğünü belirten yolculardan Nur Kuyumcuoğlu, havayolu şirketinin kendilerini bilgilendirmediğini ileri sürerek ”Amerika’ya dönüş tarihimi 9 Ekim 2012 olarak ayarlamıştım. Ödevlerimi de teslim etmek için 3 tane profösör ile konuştum ama geç gitme durumunda oradaki haklarımı kaybetmek durumundayım. Ben kendime üzülürken önümdeki yolcu böbrek ameliyatına gittiğini raddevusunu kaçıracağını söyleyince daha çok üzüldüm ” dedi. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim