• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Başbakanlık Havacılık Başkanlığı kuruluyor

Başbakanlık Havacılık Başkanlığı kuruluyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanların kullandığı uçak ve helikopterler için Başbakanlık Havacılık Başkanlığı kuruluyor.

 

Bugüne kadar Türk Hava Yolları (THY) envanterinde bulunan, bakım-onarım hizmetleri ve pilotları Başbakanlık'taki Havacılık Başkanlığı bünyesinde görev yapacak. Emniyet envanterinde bulunan OBA helikopteri de yine Başbakanlık envanterine geçecek. Filoda; ATA, ANA, DAP ve yeni satın alınan önümüzdeki yılbaşında teslim edilecek A330 uçaklarının yanı sıra; OBA helikopteri ile yine ABD'den yeni satın alınan iki adet Sikorsky S92 helikopter yer alacak.
 
Başbakan'ın yeni helikopterlerinden ilki gelecek mart ayında, diğeri ise temmuz ayında teslim edilecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından ihalesi sonuçlandırılmak üzere olan ve bakanların kullanacağı 7 adet İtalyan Agusta Westland helikopter de bu filoda hizmet verecek. İhalede Agusta ile Eurocopter firmaları yarışıyor.
 
İYİ YETİŞMİŞ PİLOTLAR
 
Başbakanlık hava filosunda görev yapmak üzere 15 kadar yetişmiş uçak ve helikopter pilotuna da ihtiyaç duyuluyor. Uçakları kullanacak pilotlar THY'den alınacak. Emniyet'in elinde yetişmiş az sayıda helikopter pilotu bulunduğu için görev yapacak helikopter pilotları dışarıdan seçilecek. Başbakan Erdoğan, yeni dönemde daha güvenli bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirecek. Zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacak. Slotlarda (iniş-kalkış izinleri) üstünlük olacak.
 
DEVLET HAVA ARACI OLUYOR
 
Başbakanlık VIP uçak havuzunda bulunan ve sivil havacılık kurallarına tabi olan ANA, DAP, ATA, uçağı ile önümüzdeki yıl filoya katılacak olan A330 uçağı ile helikopterler yeni dönemde devlet hava aracı statüsüne alınacak. Devlet hava aracı statüsüne alınmalarıyla bu uçaklar için slot (iniş-kalkış) izni gerekmeyecek. Uçakların bakım masrafları azalacak, uçuşlar daha güvenli olacak. Yeni dönemde uçakların kuyruk isimleri de değişecek. TC-ANA, TC-DAP gibi isimler yerine ABD Başkanlık uçağı 'Air Force One ' gibi uçaklara numara verilecek. 
 
www.UlasimOnline.Com

 

Bu haber toplam 1337 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim