• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Thy, Zafer Havaalanı'na sefer düzenleyecek

Thy, Zafer Havaalanı'na sefer düzenleyecek
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak ilerine hizmet verecek ve bu ay içinde hizmete girmesi beklenen Zafer Havaalanı'na Türk Hava Yolları(Thy) ve Pegasus Havayolları'nın seferler düzenleyeceği belirtildi.

 

Altıntaş ilçesinde yapımına 3 yıl önce başlanılan havaalanının yapımı tamamlandı. İC Holding, tarafından 3 yıllık yapım süresi hariç 29 yıl 11 ay olarak işletilecek olan havaalanın 29 Ekim'de hizmete girmesi bekleniyor. Zafer Havaalanı, İC Holding Antalya Bölge Müdürü Abdullah Keleş, Thy'nın Duesseldorf'a haftada en az bir kez olmak üzere yaz aylarında 4 sefere kadar çıkabileceklerini bunun garantisini aldıklarını söyledi. Keleş, Thy'nın yine Bürüksel'den haftada en az 2 uçuş olmak üzere 50 koltuk garantili, 30 koltuk opsiyonlu sefer düzenleyeceğini bildirdi. Yaz aylarında bu seferlerin en az haftada 4'e çıkmasının planlandığını belirten Keleş, sürekli sefer düzenlenmesi konusunda Thy'nin taahhütte bulunduğunu anlattı. Keleş, Pegasus Havayolları ve başka bir firmanın da haftada en az bir kez sefer planladığını kaydetti.
 
"BÖLGESEL İŞBİRLİĞİNE GİDİLMESİ GEREKİYOR"
 
Keleş, termal turizm ve kongre turizmi ekseninde bölgedeki işadamları, sanayi odalarıyla turizmin hareketlendirilmesi için birlikte hareket edebileceğini ifade etti. Keleş, "Bölgedeki potansiyel, termal turizm alanları, yapılacak toplantı ve tanıtım organizasyonlarıyla yatırımcılara tanıtılabilir. Bölgedeki illerin ortak değeri olan tarihi ve doğa güzelliklerinin bulunduğu Frig Vadisi konusunda da bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları gerekli düzenlemeleri yaparak alanın kullanılabilir, gezilebilir ve sosyal bir aktivite alanı haline getirilmesinin sağlamalıdır." dedi.
 
Çanakkale'ye yapılan geziler gibi Türkiye'nin her tarafından bölgedeki tarihi topraklara geziler organize edilebileceğini belirten Keleş, "Futbol takımlarının lig öncesi ve devre arasında yaptığı yüksek rakımlı kampların bu bölgeye kaydırılmasının gerek havalimanımız gerekse bölge esnafımızın menfaatine olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Thy nezdinde seferlerin konularak devamlılığın sağlanması için kamuoyunun girişimlerde bulunması da bize memnuniyet verecektir." diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim