• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Kotil: 2.5 milyar yolcuyu hedefliyoruz

Kotil: 2.5 milyar yolcuyu hedefliyoruz
THY Genel Müdürü Kotil, yapılacak 3. havaalanının İstanbul’u havacılığın merkezi yapacağını söyledi. 3. havaalanını şimdiden özlediklerini söyleyen Kotil “İstanbul 14 milyar dolarlık pazarın yarıdan fazlasını alabilir” dedi.

 

TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yapılacak 3. havaalanın bütün dünyanın ilgisini buraya çektiğini belirterek “Türkiye havacılık açısından altın madeninin üzerinde oturuyor” dedi. Yapılacak 3. havaalanının bütün dünyanın ilgisini buraya çektiğini belirten Kotil, şunları kaydetti: “Türkiye havacılık açısından altın madeninin üzerinde oturuyor. İstanbul gerçekten havacılığın merkezi olacak. Avrupa’yı Asya’ya, Avrupa’yı Afrika’ya bağlayan nokta İstanbul’dur. Yalnızca Avrupa ve Orta Doğu pazarı 14 milyar dolardır. Hepsini belki Türkiye alamayabilir ama yarısından fazlasını alabilir.”
 
Kotil, şu anda THY filosundaki uçak sayısının 200’e yakın olduğunu, Atatürk Havalimanı’nın THY’ye kısa kaldığını, buna rağmen pazartesi günü 15 uçağın daha geleceğini ifade etti. “Güneş görmez ise ağaç meyve vermez” diyen Kotil, şunları kaydetti: “Atatürk Havalimanı güneşi kesebilir. Bunun farkındayız. Sabiha Gökçen Havalimanı’na yüklenme durumumuz var. Atatürk Havalimanı için de hem TAV hem DHMİ hem de TGS ile biraz daha ekstra kapasiteler çıkarmaya çalışıyoruz. Hem Atatürk Havalimanı’nı biraz daha büyütmeye çalışıyoruz hem de Sabiha Gökçen Havalimanı’nı yedeğe alıyoruz. Asıl bizim özlediğimiz, ihtiyacımız olan 3. bir havaalanı.” Kotil 3. havaalanının 100 milyon yolcu kapasitesiyle Frankfurt’u geçeceğini de söyledi.
 
2.5 milyar yolcuyu hedefliyoruz
 
TÜRK halkının kendilerini daha çok yurt içi uçuşlarından tanıdığını dile getiren THY Genel Müdürü Temel Kotil “Toplam 7.8 milyar dolarlık gelirin yalnızca yüzde 16’sı yurt içinden geliyor. Dolayısıyla satışların yüzde 64’ü de yurt dışına oluyor. Bu yıl transfer yolcudan yaklaşık olarak 2 milyar dolar ciro elde edeceğiz” diye konuştu. Kotil “Bizim hedeflediğimiz yolcu 2.5 milyar olan yolcu ve 500 milyar dolar olan ciro” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2011 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim