• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Uçak indirten kargonun sahibi bulundu

Uçak indirten kargonun sahibi bulundu
Suriye yolcu uçağındaki askeri kargonun Moskova'ya 200 kilometre yakın Tula kentindeki "Konstruktorskoe Byuro Priborostroeniya" (KBP) adlı bir şirkete ait olduğu iddia edildi.

 

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının Ankara'ya indirdiği Suriye yolcu uçağındaki askeri kargonun Moskova'ya 200 kilometre yakın Tula kentindeki "Konstruktorskoe Byuro Priborostroeniya" (KBP) adlı bir şirkete ait olduğu iddia edildi.
 
İzvestia gazetesine bilgi veren Rusya Federal Güvenlik Servisi (FTS) yetkilisi, uçağın Tula'da bir askeri havalimanından yüklendiğini öne sürmüştü.
 
Tula'nın MySLO.ru haber portalına konuşan bir Rus istihbarat kaynağı, Suriye uçağındaki askeri kargo nun savunma sanayisi şirketi KBP 'ye ait olduğunu iddia etti. Haberde, "Kargonun içinde uçaksavar sistemleri ile ilgili teknik cihazlar bulunuyordu." bilgisi verildi.
 
Haber portalına konuşan FTS Tula Gümrük Dairesi yetkilisi, söz konusu KBP şirketine ait askeri kargonun belge kayıt işlemlerinin gerçekten de Tula gümrük yetkilileri tarafından yapıldığını belirtti.
 
Rus resmi iç istihbarat FSB'nin Tula şubesi UFSB'deki bir kaynak ise, "Kurum olarak şu konuyu araştırıyoruz: Kargoyla ilgili bilgiler Türk istihbaratının eline nasıl geçti?" diye konuştu.
 
MySLO.ru portalı, FTS Tula Gümrük Dairesi'nin askeri kargolarla ilgili belge kayıt işlemleri hususunda bir özel basın açıklamasını da yayınladı. Açıklamaya göre, Tula'da Tulski ve Novomoskovski isimli 2 gümrük kapısı faaliyet gösteriyor. Bu gümrük kapılarının faaliyetinin uluslar arası havalimanından ziyade, kara ve demiryolu alanlarıyla sınırlı olduğuna işaret eden Tula Gümrük Dairesi, "1 Ocak 2012 yılından bu yana Tula gümrük faaliyetleri sırasında dış ticaret kaynaklı 294 gümrük işlemi gerçekleştirildi. Bunların 156'sı savunma işletmeleri dahil dış ihracat operasyonları. Askeri ürün kaynaklı kargoların gümrük işlemleri, Gümrük Birliği'nin Gümrük Tüzüğü, Rusya Federasyonu'nun yabancı ülkelerle askeri teknik işbirliği ile ilgili 19.07.1998 tarihli ve 114-FZ numaralı Federal Yasası ve Devlet Başkanı'nın 10.09.2005 tarihli ve 1062 sayılı talimatıyla gerçekleştirilmekte." bilgisini verdi.
 
www.UlaismOnline.Com
Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim