• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Yıldırım: Semalarımız o amaçla kullanılamaz

Yıldırım: Semalarımız o amaçla kullanılamaz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, indirilen Suriye uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, gazetecilerin, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağı ile ilgili sorusuna, "Bu konu ile ilgili gerek Başbakanımız gerekse Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan, bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır" dedi.
 
İstanbul'dan helikopterle Kırklareli'ne gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, 4 ay önce beyin kanaması geçiren ve İstanbul'daki evinde dün hayatını kaybeden Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay'ın 79 yaşındaki annesi Mürvet Dalbay'ın Kırklareli Hızırbey Camii'ndeki cenaze namazına katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Bakan Yıldrırım, Türksat Genel Müdürü Dalbay'a taziyelerini iletti.
Cenaze töreninin ardından Kırklareli Valiliği'ne geçen Bakan Yıldırım, kendisini karşılayan polis mangasını selamladıktan sonra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağında çıkan malzemelerle ilgili sorusuna Yıldırım, şu yanıtı verdi:"Bu konu ile ilgili gerek Başbakanımız gerekse Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Türkiye'nin sivil havacılık kurallarından doğan haklarını, yetkililerini her zaman kullanmakta hiçbir tereddüt etmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Semalarımızı barışçıl amaçlar dışında kullanılmasına asla izin vermeyiz. O bakımdan, bu ve buna benzer olaylar ne zaman cereyan ederse aynı kararlılıkla gereken yapılır."
 
'ORTAYA ÇIKAN İRADE ÖNEMLİ'
 
Bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimlerin öne çekilmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin yapıldığı Meclis oylamasıyla ilgili olarak, "AK Parti'den ve MHP'den katılmayanların toplamı sekizdir. Sekiz boşluk AK Parti'den kaynaklanmıştır" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, parlamentonun bir irade ortamını olduğunu ifade eden bakan Yıldırım şunları kaydetti:
 
"Onun için seçimler gizli oylama ile yapılır. İradesini hangi yönde 'evet' ya da 'hayır' yönünde bildirildiğine dair herhangi bir delil söz konusu değil.
 
Dolayısıyla, 'Kimden fire oldu, nasıl oldu?' meselesinden ziyade, ortaya çıkan irade önemlidir. Bundan sonra takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Sayın Cumhurbaşkanımız ya bu değişikliği parlamentoya iade eder ya da onaylar. İş Meclis'ten çıkmıştır."
 
Vali Yaman'dan Kırklareli hakkında bilgiler alan Bakan Binali Yıldırım, geldiği özel helikopterle İstanbul'a hareket etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim