• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

2014 yılında THK’nın uçakları gökyüzünde uçacak

2014 yılında THK’nın uçakları gökyüzünde uçacak
Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, THK’nın sadece kurban gelirinden gelen yüzde 40’lık gelirlerle çalışmalarını yürüttüğünü ifade ederek...

 

Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, THK’nın sadece kurban gelirinden gelen yüzde 40’lık gelirlerle çalışmalarını yürüttüğünü ifade ederek, “THK Üniversitemizin bölümü olan ‘Hava Lojistiği Meslek Yüksekokulu’nun bir kampusunu önümüzdeki yıl Mersin’e açacağız” dedi. 
 
THK’nın yaptığı çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Başkan Atilla, en büyük çalışmalarından birinin THK Üniversitesi’ni açmak olduğunu söyledi. Bu üniversitede öğrencilerden hiç para almadan yüzde 60-70 burs vererek başarılı öğrencileri okuttuklarını dile getiren Atilla, “Üniversitemize müthiş başarılı gençler geliyor. Üniversitemiz Türkiye’nin havacılıktaki eksik gözüken bölümlerini açtı. Uzay Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Pilotaj ve Hava İşletme, Hava Lojistiği, Kabin, Yer ve Kule Görevlileri bölümleri gibi havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu personel yetiştiriyoruz. Üniversitemiz Türkiye için büyük bir kazançtır” diye konuştu.
 
“2014 YILINDA THK’NIN ÜRETTİĞİ UÇAKLAR GÖKYÜZÜNDE OLACAK”
 
Üniversite bünyesinde 1940’lı yıllarda başlanan uçak üretimine yeniden başladıklarının altını çizen Atilla, “2014 yılında THK’nın ürettiği uçaklar artık gökyüzünde uçacak ve göreceğiz. Orman yangınlarını söndürmek için yangın söndürme uçakları aldık. 9 tane çok büyük, 13 tane de ufak yangın söndürme uçağımız var. Bu filo Avrupa’da hiçbir sivil kuruluşta yok. Biz bunları bu ülkenin akciğerleri olan ormanları korumak için alıyoruz. Devletimizin bir tane bile yangın söndürme uçağı yok” şeklinde konuştu.
 
THK’nın özel bir kuruluş olmadığına ve gerçekleştirdikleri tüm çalışmaları kar amaçlı yapmadıklarına vurgu yapan Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda Türkiye’de 5 ayrı merkezde ücretsiz ‘havacılık kursları’ açıyoruz. Amacımız gençlerimizi havacılıkla kavuşturmak, havacılığa ulaştırmaktır. Onları önce bir hobi olarak sonra da bir meslek olarak havacılığa yönlendirmektir. Artık insansız hava aracımızın üretimine başladık. Artık kendi insansız hava aracımızı kendimiz üreteceğiz. Kimseye muhtaç kalmayacağız. Devletimizin başka işleri olduğu için bu tür girişimlerde bulunamıyor.”
 
Önümüzdeki yıl Mersin’e THK’nın bölümü olan ‘Hava Lojistiği Meslek Yüksekokulu’nun bir kampusunu açacaklarını kaydeden Atilla, “Mersin’e yeni bir üniversite kazandıracağız. Mersinli hemşerilerim bu kadar güzel işler yapan bir kurumu kurban derilerini bağışlayarak desteklerse çok mutlu olurum. Çünkü bu işleri biz sadece kurban derisinden bize kalan yüzde 40’lık gelir ile yapıyoruz. Lütfen şapkamızı önümüze koyalım ve düşünelim. 87 yıllık geçmişe sahip ve bu ülke için böyle bir kurum varken bu derilerimizi başkalarına vererek neden çarçur edelim?” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim