• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Suriye uçağından füze rampası çıktı

Suriye uçağından füze rampası çıktı
Suriye Hava Yolları’na ait Airbus A-320 tipi yolcu uçağının, Moskova-Şam seferini yaparken askeri malzeme taşıdığı iddiasıyla Esenboğa Havalimanı’na indirilmesinden sonra, uçakta bulunan malzemelerle ilgili inceleme sürüyor.

 

İlk bilgilere göre, uçakta ‘füze yapımında kullanılan’ malzeme bulundu.
 
Hükümet kaynakları, kolilerin uzman askeri personel tarafından incelendiğini söylediler. İlk bilgilere göre, uçakta ‘füze yapımında kullanılan’ malzeme bulundu. Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerin hükümete ilettiği bilgiye göre, uçaktaki kolilerde füze yapımında kullanılan parçalar, füze rampa sistemi malzemeleri, aynı sistem içinde kullanılan radar ve anten düzenekleri ile bunların birbiriyle koordinesini sağlayan elektronik malzeme bulunuyor.
 
Söz konusu elektronik düzeneğin ‘füzelerin harekete geçirilmesini sağlayan’ malzeme olduğu iddia edildi.  
 
Fotoğraf var
 
Başbakan Tayyip Erdoğan da önceki gün yaptığı açıklamada, uçakta çıkan malzemelerin ‘harp malzemesi olduğunun kesinleştiğini’ belirtmiş ve bu malzemelere ait fotoğrafların ellerinde olduğunu söylemişti. Uçakta çıkan ve füze yapımında kullanılan tüm malzemelere ait görüntülerin önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılabileceği belirtiliyor.
 
149  Suriyeli geldi, 1 Belçikalı gitti
 
Ülkelerindeki olaylardan kaçan 18’i yaralı 149 Suriyeli, dün, Hatay’ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerinden Türkiye’ye geldi. İdlip’ten gelen ve aralarında 2 yaralının bulunduğu 133 kişi, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyünden, 16 yaralı ise Reyhanlı’nın Bükülmez köyünden Türkiye’ye geldi. Yaralılar hastanelere kaldırıldı. Bir yaralı hastanede öldü. Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders de Kilis’te sığınmacıların kampını ziyaret ettikten sonra Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçerek, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolündeki Suriye’nin Esseleme Sınır Kapısı’na gitti. Reynders, burada ÖSO mensuplarıyla bir süre görüştü, açıklama yaptıktan sonra fotoğraf çektirip geri döndü.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1084 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim