• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Isparta uçak kazası 3 yıldır devam ediyor

Isparta uçak kazası 3 yıldır devam ediyor
Isparta'da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davada, yeniden oluşturulan bilirkişi heyet üyeleri yemin ederek göreve başladı.

 

Keçiborlu yakınlarında düşen Atlasjet uçağıyla ilgili davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 17'nci duruşmasına kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları ile tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları katıldı.
 
Davaya bilirkişi raporunda "tali kusurlu" olarak gösterilen ve tutuksuz yargılanan Atlasjet Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile diğer tutuksuz yargılanan diğer sanıklar ise gelmedi.
 
Duruşmada söz alan müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, mahkemenin bilirkişi seçimi konusunda gösterdiği çabayı taktirle karşıladığı söyledi.
 
Yeniden oluşturulan bilirkişi heyetinde yer alan öğretim görevlisinin Türk Hava Kurumu'nda görevli olduğunu, söz konusu üniversitesinin de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın etkisi altında olduğunu öne süren Yüzer, bu durumda bilirkişi heyetinin objektif karar veremeyeceğini iddia etti.
 
Yüzer, bilirkişi heyetinde yer alan Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nde görevli üyelerin heyetten çıkarılmasını talep etti.
 
Sanık avukatı Üzeyir Termeli ise müşteki avukatlanın endişesinin yersiz olduğunu, heyetin tarafsız karar vereceğini inandığını kaydetti.
 
Verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Suat Yürekli, müşteki avukatının taleplerini reddederek, yeniden oluşturulan bilirkişi heyetinin göreve başlamasına karar verdi.
 
Yürekli, daha sonra bilirkişi heyetinde yer alan Hasan İşgüzar, Ayhan Akbıyık, Mustafa Kaya, Hasan İnci ve Kutsal Önder'i mahkeme salonuna çağırdı. Bilirkişi üyeleri, daha sonra yemin etti.
 
Duruşma, bilirkişi heyetinin raporunu hazırlaması için 21 Mart 2013'e ertelendi.
 
Müşteki avukatı Şehnaz Yüzer, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, davanın 3 yıldır devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Geldiğimiz aşamada ümitli olmak istiyoruz. Ancak biraz zorlanıyoruz. Çünkü daha önce Anadolu Üniversitesi'nden bilirkişi seçilmişti. Şimdi de bilirkişi üyeleri Türk Hava Kurumu Üniversitesi'nden seçildi. Umarız tarafsız davranırlar ve objektif rapor verirler. Umutlu olmak istiyorum. Bu davanın takipçisi olacağız."
 
Yüzer, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının davaya ilgi göstermediğini belirterek, "57 can gitti. Isparta'da en az 30 kişi hayatını kaybetti. 30 kişinin yakınlarından sadece 15 kişiyi görmek beni üzüyor ve düşündürüyor. 'İnsanlar kayıplarını bu kadar çabuk mu unuttu-' diye şaşırıyorum" dedi.
 
-Olayın geçmişi-
 
İstanbul'dan Isparta'ya gelen Atlasjet Havacılık AŞ yolcularını taşıyan Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ şirketine ait yolcu uçağı 30 Kasım 2007'de, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarındaki Türbetepe mevkisinde düşmüş, kazada 7'si mürettebat 57 kişi ölmüştü.
 
Davanın Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 Mart'ta görülen 15'inci duruşmasında uçak kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, pilotlar Serhat Özdemir ve Tahir Aksoy, "asli kusurlu" olarak tespit edilmişti.
 
Kazada ölen yolcuların yakınlarının Dünyaya Bakış (World Focus) Hava Taşımacılığı AŞ'nin eski ortaklarından Yavuz Çizmeci hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine, Çizmeci hakkında da dava açılmıştı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim