• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hava-İş Sendikası basın açıklaması yaptı

Hava-İş Sendikası basın açıklaması yaptı
Sendikamızın Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Uzmanı Kemal Ülker, 19 Ekim 2012 tarihinde, Avrupa Parlamentosu’ndaki 'Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Solu Konfederasyon Grubu”nun...
Sendikamızın Uluslararası İlişkiler ve Eğitim Uzmanı Kemal Ülker, 19 Ekim 2012 tarihinde, Avrupa Parlamentosu’ndaki "Avrupa Birleşik Solu/Kuzey Yeşil Solu Konfederasyon Grubu”nun (GUE/NGL) Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda düzenleyeceği toplantısına katılacak ve toplantıda 30’dan fazla AP milletvekiline hitaben sivil havacılık sektörüne getirilen anti-demokratik grev yasağı ve Türk Hava Yolları ve Teknik A.Ş. tarafından işten çıkarılan 305 işçi ile ilgili bir konuşma yapacaktır.
 
Uzmanımız bu konuşmanın öncesinde, 18 Ekim 2012 akşamı çok sayıda AP milletvekili ile birebir görüşmeler yapma şansına da sahip olacak.
 
Avrupalı sendikacıların oluşturduğu bir haberleşme ağı olan Forum Sosyal Avrupa temsilcilerinin de yer alacağı söz konusu iki günlük GUE/NGL toplantısının ana teması Avrupa’da Kriz olarak belirlenmiş durumda.
 
Bilindiği gibi 10 Ekim 2012 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan 2012 Türkiye İlerleme Raporu’nda sivil havacılık sektörüne THY yönetiminin talebiyle getirilen grev yasağı hakkında şu saptama yer alıyordu:
 
“Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, havacılık sektöründeki grevlerin yasaklanması amacıyla Mayıs ayında değiştirilmiştir. Bu değişiklik, Türkiye’nin iş mevzuatını, AB ve ILO standartlarından daha da uzaklaştırmaktadır.”
 
Bu toplantıda uzmanımızın yapacağı konuşma ve temasların ardından, hükümet ve THY üzerindeki, grev yasağının kaldırılması ve işten çıkarılan işçilerin işlerine iade edilmelerine yönelik uluslararası baskı daha da artacaktır.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 928 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim