• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

İzmir, Sunexpress için önemli bir yere sahip

İzmir, Sunexpress için önemli bir yere sahip
'Dünya genelinde havacılık sektörü biraz sıkıntılı ancak biz Türkiye olarak biraz daha şanslı konumdayız'

 

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, dünya genelinde sıkıntılı bir dönem geçiren havacılık sektörünün, Türkiye'de biraz daha şanslı olduğunu söyledi.
 
Say, Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, haftada 286 tarifeli ve direkt uçuş düzenledikleri İzmir'i, Türkiye ve Avrupa arasındaki diğer ucuşları için bir aktarma merkezi haline getireceklerini belirtti.
 
İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'dan gelen yolcuların İzmir'de aktarma yaparak Amsterdam, Basel, Berlin-Tegel, Düsseldorf, Dortmund, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Köln, Münih, Stuttgart, Viyana ve Zürih'e gidebileceklerini kaydeden Say, 2012-2013 kış tarifesinde Türkiye'den Avrupa'ya İzmir üzerinden haftada 219 bağlantılı sefer düzenleneceğini bildirdi.
 
SunExpress'in Mart sonu başlayacak yaz döneminde İzmir'den iç hatlarda Elazığ, dış hatlarda da KKTC'ye uçmaşa başlayacağı bilgisini veren Say, "İzmir'den en çok noktaya direkt uçuş yapan havayolu şirketiyiz. İzmir, SunExpress'in iç ve dış stratejisinde önemli bir yere sahip, İzmir'i seviyoruz" dedi.
 
Bir gazetecinin sektöre ilişkin sorusu üzerine Say, dünya genelinde havacılık sektörünün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini, bu durumun başlıca nedenleri arasında da yakıt fiyatlarının geldiğini ifade etti.
 
Yakıt fiyatlarının artık uçuş maliyetlerinin yüzde 40'ına ulaştığını dile getiren Say, "Dünya genelinde havacılık sektörü biraz sıkıntılı ancak biz Türkiye olarak biraz daha şanslı konumdayız" diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim