• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Suriye uçakları hava sahamızı kullanamaz

Suriye uçakları hava sahamızı kullanamaz
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Suriye tescilli uçakların, hiçbir şekilde Türk hava sahasını kullanarak geçemeyeceğini bildirtti.

 

Yıldırım: ''Bir ülkeden Suriye'ye Türkiye üzerinden gidiş yapan uçaklar, Chicago Anlaşması ve Türk Sivil Havacılık Mevzuatı çerçevesinde işlem göreceklerdir. Yani idare gerekli gördüğü hallerde bunlara işlem yapabilecektir'' dedi.
 
Kamerun ile Sivil Havacılık Anlaşması imzalanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldırım, Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik devam ederken, Türkiye üzerinden yapılan uçuşların denetime tabi olup olmayacağı sorusuna, iki ülke arasında uçuşların olmadığını söyledi.
 
Türk hava sahasının Suriye uçaklarına kapanması kararı alınmasının ardından Suriye'nin de aynı şekilde Türk sivil uçaklarına hava sahasını kapattığını anımsatan Yıldırım, ''Esasen biz, Suriye, Türk uçaklarına hava sahasını kapatmadan önce güvenlik sebebiyle zaten kullanmama kararı almıştık. Bu uygulama bugün aynı şekilde devam ediyor, bir değişiklik yok. Dolayısıyla Türkiye-Suriye uçuşları bakımından herhangi bir belirsizlik söz konusu değil. Çünkü iki ülke arasında uçuş yok'' diye konuştu.
 
Yıldırım, üst geçişler konusunda Türk uçaklarının Suriye sahasından geçmesinin söz konusu olmadığını, bunu, yasaklama olmasa da can ve mal emniyeti bakımından tedbir olarak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, bunun dışındaki uçuşlar konusunda da Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olmadığını söyledi.
 
Suriye'ye giden başka ülke uçaklarının denetimiyle ilgili soruya Yıldırım, ''Olayı ikiye ayırmak lazım. Bir, hiçbir şekilde Suriye tescilli uçaklar, Türk hava sahasını kullanarak geçemez. Başka bir ülkeden Suriye'ye, Türkiye üzerinden gidiş yapan uçaklar da yine Chicago Anlaşması ve Türk Sivil Havacılık Mevzuatı çerçevesinde işlem göreceklerdir. Yani idare gerekli gördüğü hallerde bunlara işlem yapabilecektir'' dedi.
 
Hava iş kolundaki grev yasağının kalkmasına bağlı olarak THY'de işten çıkarılan işçilerle ilgili gelişme olup olmayacağı sorusuna Yıldırım, ''Bu konuyla ilgili benim şu anda bir açıklama yapmama ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. THY, tamamen özel şirket statüsündedir. İşveren-işçi ilişkilerinde verecekleri karar bizim dışımızda gerçekleşmesi icap eden bir karardır'' cevabını verdi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim