• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Kantara üzerinden Larnaka'ya iniş yaptı

Kantara üzerinden Larnaka'ya iniş yaptı
Rum Havayolları Şirketi’ne ait A-319 tipi yolcu uçağı Frankfurt-Larnaka seferini yaptığı 10 Eylül Çarşamba günü öğleden sonra, kötü hava koşulları nedeniyle Koruçam-Girne-Mağusa güzergâhını izleyerek Larnaka’ya indiği haber verildi.

 

Fileleftheros, “Kantara Üzerinden Larnaka’ya Uçuş... Kötü Hava Şartları Yüzünden ‘Özel Güzergâh’... Kıbrıs Havayolları Uçağı İhtiyaç Nedeniyle Girne ve Mağusa Üzerinden Uçtu” başlık ve spotlarıyla verdi haberde, yolcuların, uçağın penceresinden Girne ve Gazi Mağusa’yı görme fırsatı bulduklarına işaret etti.
 
Larnaka’ya iniş yapmak üzere Poli-Hirsofu’ya yaklaşan uçağın, sert hava koşulları nedeniyle irtifa düşüremediği için Poli-Hirsofu’nun kuzeyine yönelerek Koruçam Burnu’na kadar ulaştığını belirten gazete, bu noktada yoğun bulutlar arasındaki bir açıklığı kullanarak, Girne üzerinde alçalmaya başladı. Ada’nın kuzey sahillerini izleyerek Kaplıca üzerine vardıktan sonra Kantara, Ardahan, Topçuköy, Turnalar ve Boğaz istikametine yönelerek alçalmaya devam eden uçak, Gazi Mağusa üzerinden Greko Burnu’na doğru iniş irtifasına ulaştı ve Larnaka Havaalanı’na sorunsuz iniş yaptı.
 
Gazete bunun, Rum uçaklarının KKTC hava sahasına ilk girişi olmamakla birlikte KKTC’ye ilk kez bu kadar kuzeyden uçtuğuna dikkat çekerek, bu tür uçuşların, adanın batısındaki hava şartlarının kötü olduğu ve pilotların inişine izin vermediği durumlarda gerçekleştirildiğini yazdı.
 
Rum Yönetimi’nin bu uçuş için, uçuş güvenliğini sağlamak maksadıyla Rum Hava Trafik Kontrol merkezi ile BM Barış Gücü’nün özel ofisi arasındaki ‘kırmızı telefon hattını’ kullandığına işaret eden gazete, Ercan Havaalanı’na yapılan iniş ve kalkışlar nedeniyle bu tür uçuşlarda ciddi güvenlik meseleleri yaşanmasının kuvvetle muhtemel olduğunu vurguladı.
 
Gazete, Rum Havayolları Şirketi’nin CY 377 sefer sayılı bu uçuşunun Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi kontrolörleriyle istişare içerisinde gerçekleştirildiğini, Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nden “müdahale girişiminde” bulunulmadığını haberine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim