• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

6 Chinook helikopteri ve 4 Awacs geliyor

6 Chinook helikopteri ve 4 Awacs geliyor
ABD’li uçak firması Boeing’in Türkiye Başkanı Greg Pepin Türkiye’den ayrılmadan önce Başbakan Tayyip Erdoğan’a özel bir teklifte bulundu.

 

Pentagon ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Suriye ve Mısır’da BM Barış Gücü’nde görev yaptıktan sonra uzay ve havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Boeing’in Türkiye Başkanı olan Greg Pepin, 23 yıldır bulunduğu Türkiye’den ayrılırken Başbakan Erdoğan’a özel bir uçak vermek istediklerini söyledi. Pepin, “Başbakan Erdoğan’ın ihtiyaçlarını karşılayacak özel bir uçağı temin etmek ve bu uçakla uçmasını sağlamak bizi her şeyden çok mutlu eder. Bu bizim için bir ayrıcalıktır” dedi.
 
6 ADET CH-47 CHINOOK HELİKOPTERİ GELİYOR
 
Sosyal sorumluluk projelerindeki öğrencilerin "Mr. Boeing" olarak adlandırdığı Pepin, Türliyeden ayrılmadan önce hacıklamalarda bulundu. "Türk sanayicileri, Boeing uçaklarının önemli parçalarını üretiyor. Her ay Boeing'e 30 bin parça satarak inanılmaz bir iş yapıyorlar. Geçmişte, HAVELSAN Boeing ile ortaklaşa füze savunma sistemi yazılımı hazırlamıştı. Boeing, şimdi HAVELSAN'daki yetkililer ile siber güvenlik programında çalışmak üzere hazırlık yapıyor." Pepin, 6 adet CH-47 Chinook ağır nakliye helikopterinin ilk kez TSK'ya verileceğini de vurgulayarak, "Bu helikopterler Türk ordusunda yok. Birkaç yıl içinde Türkiye'ye vereceğiz. Geçmişte Türk ordusu ile çok yakın çalıştım. Türk ordusu dünya standartlarındadır. Gerçekten profesyonel bir ordudur. Profesyonel silahlar ve bilgisiyle öne çıkar" diye konuştu. 23 yıl sonra Türkiye’den ayrılan Boeing’in Türkiye Başkanı Greg Pepin, Başbakan Erdoğan’a uçak teklif etti. Pepin, “Başbakan’ın bizimle uçması bizi çok mutlu eder, bu bir ayrıcalıktır” dedi.
 
4 AWACS 2013’TE GELİYOR
 
Pepin, Barış Kartalı Projesi kapsamında Türkiye’ye teslimatı teknik nedenlerle ertelenen erken uyarı uçağı AWACS’ların 4’ünün önümüzdeki yılbaşında teslim edileceğini söyledi. Pepin, "Erteleme iyi olmadı ama Türk Hava Kuvvetleri'ne bir sözümüz var. Bunu gerçekleştireceğiz” dedi.
 
TÜRKLER ÇOK HARİKA İNSANLAR
 
Pepin, 23 yılda Türkiye’nin çok büyük bir dönüşüm geçirdiğini belirterek, “En büyük değişim teknolojik dönüşüm. Türkiye teknoloji kuşağı yaşıyor. Dünyanın ilk 20 ekonomisi arasındasınız. Bu inanılmaz bir büyüme. Bunca yılda değişmeyen tek şey ise Türkler. 1975’te neyse 2012 yılında da aynı. Harika insanlarsınız!” dedi. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim