• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Bilet fiyatlarına yansıması söz konusu değil

Bilet fiyatlarına yansıması söz konusu değil
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin 3 gün önce başlattığı Mısır'daki dördüncü uçuş noktası Hurgada seferleri için yaklaşık 7 bin 800 bilet satışı yapıldığını belirterek, “Bu hattın çok verimli olacağını düşünüyoruz.

 

THY'nin 205'inci uçuş noktası olarak Mısır'ın turizm kenti Hurgada'ya düzenlediği ilk seferle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Topçu, Hurgada'nın özel turizm bölgesi El Gouna'nın, Venedik benzeri kanalların etrafına, Kızıl Deniz'e bitişik şekilde inşa edildiğini gördüklerini söyledi.
 
Topçu, Hurgada'daki lüks otel fiyatlarının da uygun olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
“Hep beraber Kızıl Deniz'e açılarak gördüğümüz manzara müthişti. Kızıl Deniz'in altı gerçekten mükemmel, mercanlar, rengarenk çeşit çeşit balıklar mükemmel. Hurgada bir balık cenneti, görülmeye değer bir yer. Herkesi Hurgada'ya, bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. Şu anda iç hat fiyatlarıyla uçtuğumuz bu kent, Türkiye'den 2 saat 20 dakika uzaklıkta bulunuyor. Konaklayacak yerler de çok müsait ve uygun fiyatları var. 12 ay denize girilebilen bir nokta. Daha ziyade Alman ve Rus turistlerin rağbet gösterdiği bu yerde, şu anda sezon başlangıcı. Denizin bütün imkanlarından faydalanabiliyor, havası da deniz suyu sıcaklığı da mükemmel.”
 
Hurgada'ya Avrupa'dan ve Kuzey İskandinavya ülkelerinden çok sayıda turistin geldiğini aktaran Topçu, özellikle kış sezonunda bu kente yoğun talep olduğunu, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden gelecek talepleri karşılamak üzere bu seferi düzenlediklerini anlattı.
 
Topçu, THY'nin Hurgada'daki yetkili bilet satış ofisini de hizmete açtıklarını hatırlatarak, “Yeni açtığımız Hurgada seferlerine yaklaşık 7 bin 800 bilet satmışız. Bu hattın çok verimli olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de yaz sezonu bittiği zaman burada sezon başlıyor. Turizm acenteleri buraya turlar düzenlemek için çalışıyor. Asıl üzerinde çalıştığımız şey; Mısır'ın tarihi yerlerine Uzak Doğu'dan, Çin'den ve Japonya'dan gelen turistlerin ortak paketleri yapılabilir mi? Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor, önümüzdeki günlerde bunun Türkiye'nin ve Mısır'ın turizmine yansıyacağını umuyorum” diye konuştu.
 
Yıl sonuna kadar yaklaşık 10 uçuş noktasını daha hizmete açacaklarını ifade eden Topçu, Arjantin, Kamerun ve Maldivler'e başlatacakları yeni hat seferlerinin de THY'nin transit yolcu sayısında önemli bir artış sağlayacağını kaydetti.
 
Suriye hava sahasının kullanılmaması
 
Topçu, THY'nin Suriye hava sahasını kullanmaması nedeniyle yeni güzergahın maliyeti arttırıp arttırmadığına yönelik bir soru üzerine, kendileri için yolcuların ve uçakların güvenliğinin önemli olduğunu vurguladı.
 
Suriye hava sahasının güvenli olmadığının bildirildiğini aktaran Topçu, “THY olarak Suriye hava sahasından yaptığımız seferleri, Suriye'nin doğusundan ve batısından olmak üzere yeni rotalardan takip ediyoruz. Bunun bir maliyeti vardır, ancak çok kayda değecek bir maliyet değil. Güvenlik her şeyin önünde. Bu konunun bilet fiyatlarına yansıması söz konusu değildir” diye konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim