• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Murat Ersoy: Özel şirketler için gayret istiyoruz

Murat Ersoy: Özel şirketler için gayret istiyoruz
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, özel şirketlere biraz daha hak tanınmasını isteyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu...

 

TATCA, 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörlerinin gününü görkemli bir törenle kutladı. Geceye katılamayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kontrolörlerin gününü yazılı bir mesajla kutlarken, davete DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı ve TÖSHİD Başkanı olan Murat Ersoy, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, TÖSHİD Genel Genel Sekreteri Musa Alioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
Geceye kontrolörleri kutlayan mesajlarla başlayan konuşmaların yanısıra Atlajet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy’un açıklamaları damga vurdu.
 
Kontrolörlerin çok önemli ve zor bir mesleği icra ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Ersoy, özel şirketler için de DHMİ ve SHGM’den bazı taleplerde bulundu. Atatürk Havalimanı’nda büyük sıkıntı yaşamaya başladıklarının altını çizen Ersoy, ‘slot sayısı artırılmadı’ dedi.
 
600’^DEN 1200’E GELDİ
 
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerini belirterek sözlerine başlayan Murat Ersoy; “Atatürk Havalimanı son yıllar çok büyük ilerleme ve büyüme kat etti. Burada DHMİ’nin çalışmaları çok önemli rol oynadı. 600’lerde olan iniş kalkış sayısı 1200’lere çıktı. Aslında önce çok korktuk ancak sonra zamanla korkumuzda haksız olduğumuzu anladık. 1.5 pisti olan bir meydan bu sayıya ulaştıysa bu çok büyük bir başarıdır. Atatürk Havalimanı’nı base olarak kullanan THY burada avantaja sahip konumda. Özel havayollarında da artış yaşandı ancak daha fazla gayret gerekiyor” dedi.
 
AYAKTA KALMAK ZORLAŞTI
 
Murat Ersoy sözlerine şöyle devam etti; “Özel şirketlerin durumu aslına bakılırsa biraz zorlaştı. Çünkü global ekonomide bir şirketin ayakta kalması için yakın süreçte 20 uçağının 12 ay boyunca uçabilmesi gerekiyor. Bunun için de slot lazım. Şirketler kısıtlı slotunu uzun seferler için kullanmaya başladı. Özel şirketler için slot sayısı 3’ten 4’e çıkarılmalı. Bu ortamda Atatürk Havalimanı’nda özel şirketlerin büyüme ve yaşama şansı kalmadı. Bu yüzden biraz gayret istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
SHGM’den de bazı isteklerde bulunan Ersoy, uçuş izinleri konusunda özel şirketler için esneme yapılması gerektiğini belirtti. SHGM’nin özel havayollarına uçuş izinleri konusunda yaşama alanı vermesi gerektiğinin altını çizen Ersoy, bu şartlarda büyümenin daha da kolay olacağını ifade etti.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim