• BIST 9556.17
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Samsun-Krasnodar uçuşları başlayacak

Samsun-Krasnodar uçuşları başlayacak
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun-Krasnodar arası uçuşlarının 6 Kasım tarihinde başlayacağını söyledi.

 

Samsun TSO ekim ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu’nda, Meclis Başkanı Sedat Demirci başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında ilk olarak Vergi Denetim Kurulu Samsun Grup Başkanı Halil Pak, vergi denetimi çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
 
Daha sonra Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu söz alarak, Samsun - Krasnodar arasındaki uçuşların 6 Kasım tarihinde başlayacağını açıkladı. Murzioğlu, “Uzun zamandır sizlerden aldığımız yetki ve yaptığımız bütçe ile üçte birini odamız, üçte birini Büyükşehir Belediyesi ve üçte birini de valilik özel idarenin karşılayacağı şehrin ekonomisini, kültürel gelişimini geliştirecek Samsun - Krasnodar arasındaki uçuşları başlatıyoruz. Bununla ilgili uzun süre çalıştık. Fakat Rusya her ne kadar Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden (SSCB) ayrılıp bağımsızlığını ilan ettiyse de işler yine eskisi gibi yürüyor. Halen Rusya için bir demokrasi ülkesi diyemeyiz. Buradaki arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu gitmiş ve gözlemlemiştir. Samsun - Krasnodar arasında 6 Kasım’da uçuşlara başlıyoruz. Bugüne kadar bu karşılıklı uçuşların uzamasındaki birkaç tane sebep var. Sebeplere çeşit çeşit bahane uyduracak değiliz ama 6 Kasım’da ilk uçuş karşılıklı olarak yapılacak. Salı ve cuma günleri uçuşlar yapılacak. Kalkış saatleri Krasnodar’dan sabah 11.00’de, Samsun’dan da 13.00’de olacak. Yaptığımız anlaşma Kuban-Air uçağıyla beraber TGC firmasına aittir. Türkiye’deki garantörü ise Kartur - Ulusoy firmasıdır. Şu anda 2 haftalık uçuş için anlaşma yaptık. Bunun sübvansesini biz yapacağız. Uçuştaki doluluk oranının yüzde 50’ye kadar olan kısmını biz ödeyeceğiz. Tamamı dolarsa hiçbir ödeme yapmayacağız. Her uçuş gidiş dönüş 25 bin dolar yani 3 kurumun kasasından çıkacak olan para 12 bin 500 dolar. Bu meblağ her gidiş geliş içindir. Eğer bu 2 uçuş gerçekleşirse, bu uçuşlarda doluluk oranı yüksek olursa ve talep olursa uçuşa devam edeceğiz. Bizim taahhüdümüz 10 uçuştu ama ‘2 uçuşu bir görelim’ dediler. Çünkü önümüzde kış ayı var. Rusya’da hava şartları buradan çok daha ağır oluyor. Samsun için, ülkemiz için, bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu uçak gitse de gitmese de bu para bizim cebimizden çıkacak” dedi.
 
MECİDİYE ÇARŞISINDAN İŞPORTACILARI ÇIKARDIK
 
Mecidiye çarsısındaki işportacılarla uzun zamandır uğraştığını belirten Murzioğlu, “Ben oda başkanı olmadan öncede bu konuda uğraş veriyorduk. Meclis üyelerimizden de Mecidiye çarşısından 3 - 4 tane esnafı olan arkadaşlarımız var. Onlarla beraber verdiğimiz mücadelede İlkadım Belediyesi ile beraber orada bir düzenleme ve düzenlemenin akabinde de Mecidiye esnafının istemediği işportacıları, bilhassa bayram arifelerindeki işportacılar Mecidiye çarşısına alınmadı. Ben açık yüreklilikle söyleyeyim, ben işportacıların Mecidiye çarşısından kalkacağını bilmiyorum. Ben kendimi bildim bileli oralarda işportacılar vardı. İşportacılar hiç oradan eksik olmamıştı. Ama bu bayramın arifesinde gördük ki, akşamın 19.30’una kadar hiçbir işportacı Mecidiye çarşısına alınmadı. Bunun için de Mecidiye esnafı bayramdan önce bize ‘böyle bir uygulama yaptığınız için’ diye bize teşekkür ettiler ama arife günü için teşekkür etmediler” diye konuştu.
 
MERSİS SİSTEMİ
 
Türkiye’de Mersin ve İzmir’de uygulanan Mersis programı bundan sonra da Samsun’da uygulanacağını ifade eden Murzioğlu, “Mersis sistemi elektronik ortamda şirket kurma ve şirket değişikliklerinin yapılmasıdır. Yani ticaret odasına gelip de burada yaptığımız işlemleri kendi evinizde ve işyerinizde internet üzerinden bu işlemleri yapmak. Fakat bizim üyelerimizden bana isim konusunda birkaç şikayet geliyor. Artık Mersis programına göre bir şirket ismini sadece bir kişi kullanabilecek. Mersis sistemini herkes işyerinde ve evinde işlemlerini yaptıracak. Eğer yapamadıkları takdirde odaya müracaatları takdirde 25 TL gibi bir ücret karşılığında burada kendilerine bu hizmet verilecektir” şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim