• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Zafer Havalimanı 29 Ekim'de açılamadı

Zafer Havalimanı 29 Ekim'de açılamadı
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak bölgesine hizmet vermesi amacıyla inşa edilen Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı olma özelliğini de taşıyan Zafer Havalimanı’nın açılış beklentileri boş çıktı!

 

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yapımı tamamlanan ve daha önceki açıklamalarda Cumhuriyet Bayramı’nda ilk uçuşun gerçekleştirileceği belirtilen Zafer Bölgesel Havalimanı 29 Ekim'de açılamadı.
 
Havalimanının açılamama sebebi ise Zafer Bölgesel Havalimanı’nı bizzat açmak isteyen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın programının yoğun olması... Edinilen bilgilere göre; bir aksilik çıkmaması durumunda açılışın 15 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşeceği öğrenildi.
 
ZAFER BÖLGESEL HAVALİMANI AÇILIŞA HAZIR
 
Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen havalimanının yüklenicisi IC Holding'den alınan bilgilere göre; ertelemenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun programından kaynaklandığı ancak Zafer Bölgesel Havalimanı’ndaki çalışmaların tamamen bittiği ve tüm uçuşlara hazır olduğu belirtildi.
 
Hiçbir teknik yetersizlik ya da yapısal kusurun bulunmadığını aktaran yetkililer, gerekli hazırlıkların 15 Kasım 2012 tarihine göre planlandığını ve o tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat Zafer Bölgesel Havalimanı’nı resmen açacağını ifade ettiler.
 
BEKLENTİLER BOŞ ÇIKTI
 
Türkiye'nin ilk bölgesel havalimanı olan Zafer Havaalanı’nın ihale sözleşmesinde, 2013 yılında açılmasının planlanmış, ancak, açılış tarihi bir yıl öne çekilmişti.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Afyonkarahisar milletvekili olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere, bölgedeki siyasi ve bürokratlar tarafından, Zafer Bölgesel Havalimanı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda resmen açılacağına dair kamuoyunda büyük bir beklenti oluşturulmuştu.
 
Ancak beklentiler boşa çıktı... Zafer Bölgesel Havalimanı'nın  Başbakan Erdoğan’ın programına dahil edilerek 15 Kasım’da resmen iç ve dış hat uçuşlarına açılması bekleniyor.
 
İLK UÇAĞI ÖGER GETİRECEK
 
75 milyon Avroluk yatırımla yapılan havalimanına ilk yolcu uçağını Öger Türk Tur getirecek. AirportHaber, Türkiye'de halihazırda 19 noktaya uçuş gerçekleştiren Öger'in 20. nokta olarak Zafer Bölgesel Havalimanı'nı seçtiği daha önce okuyucularına duyurmuştu...
 
ICF Airports Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "75 milyon euro yatırım yapmamız, bu bölgenin gelişimine katkıda bulunmak istememizden kaynaklamaktadır. Bölgenin ticari kalkınmasına, yeni iş sahaları açılmasına ve aynı zamanda özellikle termal turizmin gelişmesine çok büyük yardımı olacak Zafer Havalimanı bulunduğu yer itibariyle dört ilimize de eşit mesafededir" demişti.
 
Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş şirket olarak hep ilkleri yapmaya çalıştıklarını ve Kütahya uçuşunun da yine bir ilk olacağını söyleyerek, "İlk uçuşumuzu Sayın Başbakanımızın 29 Ekim tarihinde havalimanını açtığı gün ve saatte yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de direkt uçtuğumuz  20. uçuş noktamız olacak olan Kütahya ile hem Avrupa'da yaşayan insanımızın memleketine ulaşımına hem de bölgenin gelişimine şirket olarak katkıda bulunmak istiyoruz" şeklinde konuşmuştu. 
 
Başta Düsseldorf olmak üzere aynı zamanda Belçika'dan da direkt uçuşlar gerçeklestireceklerini dile getiren Ataş, 43. yılımızda şehir plakası da 43 olan Kütahya'ya ilk uçuşu gerçeklestirmenin onurunu yaşayacaklarını vurgulamıştı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 3171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim