• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Emirates, ticaret bağlantılarını güçlendiriyor

Emirates, ticaret bağlantılarını güçlendiriyor
Emirates’in Kasım itibariyle başlayan Adelaide seferlerinin ardından Emirates SkyCargo’nun Avustralya’ya yönelik yıllık kapasitesi 155 bin tonun üzerine çıkacak.

 

Bu yıl başlayan Dallas, Seattle ve Washington seferlerinin ardından ABD yönünde yapılan taşımacılık ise 34 bin tonu aştı 
 
Emirates’in kargo birimi olan Emirates SkyCargo, 1 Kasım 2012 itibariyle başlayan haftada dört Adelaide seferiyle Güney Avustralya ile Dubai arasında uçuş başına 14 ton yük taşıma kapasitesi sunuyor. Bu ekstra 56 tonla birlikte Avustralya’ya haftalık gidiş geliş kapasitesini 1500 tona çıkaracak olan Emirates SkyCargo’nun -her hafta Sydney’den kalkan üç kargo seferi dahil- kapasitesi 1 Mart 2013’ten itibaren Dubai’den Avustralya’ya sefer sayısının haftalık 84 sefere çıkarılmasıyla birlikte daha da yüksek seviyelere ulaşacak.
 
Emirates’in B777-300ER uçağıyla gerçekleştirilecek Adelaide seferleri, 1 Şubat 2013’ten itibaren günlük olarak yapılacak ve böylece Emirates’in Avustralya’yla bağları daha da güçlenecek. Emirates SkyCargo’nun yeni Güney Avustralya geçiş noktası, işletmeleri ana ticaret merkezi Dubai’ye ve oradan da Emirates ağındaki 100’den fazla destinasyona bağlayarak Adelaide’ın imalat, tarım ve madenciliğe dayalı ekonomisinin büyümesine yardımcı olacak.
 
Emirates SkyCargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Ram Menen, “Adelaide ve Dubai arasında ihraç ve ithal edilen çeşitli mallara talebin yoğun olacağını düşünüyoruz ve Avustralya ile Orta Doğu arasında direkt sefer yapan ilk hava kargo şirketi olarak bu hattaki seferlerimizi geliştirmeye kararlıyız. Emirates SkyCargo şimdiye kadar Avustralya’dan 357 bin tonun üzerinde ihraç malı taşıdı” dedi.
 
Emirates SkyCargo, birçok ülke ile Avustralya arasında et, meyve, sebze, süt ürünleri ve yumurta gibi kolay bozulabilen gıda ürünlerinin de bulunduğu çeşitli malları, inşaat malzemelerini, makine parçalarını, kozmetik ve yağlar ile reçineleri taşıyor. Asya limanlarının yanı sıra Avrupa destinasyonlarından gelen bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik cihazlar da Emirates SkyCargo ile Dubai üzerinden Adelaide’a taşınıyor. Emirates SkyCargo, bu geniş çeşitlilikteki ürünler için müşterilerinin isteklerine göre ayarlanabilen özel çözümler sunuyor. Bu alandaki uzmanlığını ve ekipmanını kullanan Emirates SkyCargo, çabuk bozulabilen ürünlerin, hassas elektronik cihazların, sıcaklık kontrollü malların, acil gönderilerin ve ilaç, tehlikeli maddeler, petrol ve gaz ürünleri gibi hacimli yüklerin yanı sıra istisnai sevkiyatların taşınması ve depolanması konusunda bir takım özel hizmetler sağlıyor.
 
Emirates SkyCargo ayrıca, bu yıl Emirates uçuş ağına eklenen Dallas, Seattle ve Washington’la birlikte ABD’deki uçuş noktalarını da 7’ye çıkardı. Emirates SkyCargo, son 6 ayda ABD yönünde toplam 33 bin 760 tonluk ürün taşıdı. Bu, New York’un ardından ABD’deki ikinci uçuş noktası olan Houston seferlerinin başladığı Aralık 2007’den bu yana yüzde 145’lik bir artış anlamına geliyor.
 
Dubai’deki Cargo Mega Terminali yılda 1.2 milyon ton kargo taşıma kapasitesine ve tek bir merkezi lokasyondan her tür kargoyu sevk etme olanağına sahip. Hem coğrafi hem de stratejik olarak eşsiz bir konumu olan CMT, Avustralya’daki ve ABD’deki işletmelerin dünyanın diğer yerlerine ulaşabilmesi için en kolay yollardan birini sunuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim