• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Boeing Kore’ye savaş uçağını teslim etti

Boeing Kore’ye savaş uçağını teslim etti
Boeing Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne son “Peace Eye AEW&C” modeli hava denetimi ve savaş uçağını planlanandan 5 hafta önce teslim etti. Aynı uçaktan Türkiye için de 4 adet üretiliyor.

Dünyanın en büyük uçak firması Boeing, dördüncü ve son 737 Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) uçağını Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne (ROKAF) teslim etti. 

 
Boeing Hava Denetim, Kumanda ve Kontrol Başkan Yardımcısı Rick Heerdt, “ROKAF, Kore Savunma Tedarik Programı Yönetimi, Boeing ve yurtiçi tedarikçilerin yoğun çalışması, odaklanması ve yakın işbirliği sayesinde teslimatı planlanandan beş hafta önce gerçekleştirdik. Program süresince KAI, Kore yarımadasının güvenliğini geliştiren bu güçlü hava denetim ve muharebe yönetim kabiliyetinin teslimatında üstün teknik kabiliyetini ve modifikasyon tecrübesini sergiledi” dedi.
 
TÜRKİYE İÇİN 4 ADET ÜRETİLİYOR
 
Boeing ayrıca altı AEW&C uçağını Avustralya’ya teslim etti ve dört AEW&C uçağı da şu an Türkiye için üretiliyor. 737 AEW&C, gelişmiş çok işlevli elektronik taramalı radar ile hava ve denizdeki hedefleri eşzamanlı olarak izleyebilen 10 adet son teknoloji görev ekibi konsolu sayesinde havadan harp yönetme kabiliyetine sahip olması için tasarlandı.  Görev ekibi, operasyonel alanın sürekli gözetimini sağlamakla birlikte, taarruz ve savunma kuvvetlerini yönetebiliyor. 
 
The Boeing Company’nin bir birimi olan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik , yenilikçi ve kabiliyete dayalı müşteri çözümlerinde uzmanlaşmış olan, dünyanın en büyük savunma, uzay ve güvenlik şirketlerinden biri ve dünyanın en büyük ve çok yönlü askeri uçak üreticisi. Merkezi St.Louis’de bulunan Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik, 32 milyar dolarlık bir işletme olup dünya çapında 61 bin kişiyi istihdam ediyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim