• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Atatürk Havalimanı enerjiyi verimli kullanıyor

Atatürk Havalimanı enerjiyi verimli kullanıyor
Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakma sorumluluyla hareket eden TAV İstanbul, Türkiye’de ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını alan ilk havalimanı işletmesi oldu.

 

TAV İstanbul ACI Europe Karbon Akreditasyonu Programı’nda da izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldi.  
 
Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV İstanbul, enerji verimliliği ve karbon salımını azaltma yönündeki çalışmalarını sertfikalandırdı. Türkiye’de havalimanı işletmeleri arasında ilk olan ISO 50001 sertifikasıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda enerji verimliliği için uluslararası standartlarda bir yönetim sistemi oluşturuldu. TAV Havalimanları’nın sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin odağına koyma misyonu çerçevesinde, karbon salımının azaltılması için de çalışmalar sürdürüldü. Bu çerçevede, Atatürk Havalimanı’nda Airports Council International (ACI) Europe Karbon Akreditasyon Programı’nın “azaltma” seviyesine geçildi. Her iki sertifika düzenlenen törenle BSI Genel Müdürü Özlem Ünsal tarafından TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü’ye verildi.
 
Törende konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü “Son 20 yılda dünyada kaynakların tükenmesi, iklim değişikliği, bölgelerarası eşitsizliklerin artması gibi bir dizi gelişme gitgide daha fazla kendini hissettirmeye başladı. Bu gelişmeler bize geleneksel iş yapma süreçlerimizin orta ve uzun vadede sürdürülebilir olmadığını, eğer toplumlar ve kurumlar olarak ayakta kalmak istiyorsak, yaşam ve iş yapma biçimlerimizi dönüştürmemiz gerektiğini gösteriyor. TAV Havalimanları olarak, havalimanlarımızdaki faaliyetlerimizin karbon ayak izini küçültmek için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede ISO 50001 ve ACI Europe sertifikalarını almaktan memnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi en aza indirmek için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Kuruluşundan bu yana çevreye ve topluma saygılı iş yaklaşımıyla havacılık sektörünün örnek kuruluşlarından olan TAV Havalimanları, faaliyetlerinin ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini düzenli olarak izleyerek raporluyor. TAV, bu çerçevede ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu 2011’de yayınladı.
 
Türkiye’nin ilk “Yeşil Havalimanı” olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen uygulamalarla 2011 yılında LED ürünlerin kullanımıyla yüzde 45 elektrik tasarrufu sağlanırken; elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisini tek elden üreten trijenerasyon ünitesinin devreye girmesiyle enerji kayıplarının önüne geçildi. 2009-2010 arasında uygulanan programlarla karbon salımı İstanbul’da yüzde 17,6 oranında azaldı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1137 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim