• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Radar görüntülerini ODTÜ inceleyecek

Radar görüntülerini ODTÜ inceleyecek
Şüpheli bir helikopter kazasıyla 3 yıl önce hayatını kaybeden merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

 

Helikopterin düştüğü zaman diliminde bölgedeki askerî uçakların hareketliliğini gösteren ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen radar görüntüleri tatmin edici bulunmadı. Savcılık, görüntülerin orijinal olup olmadığı ve üzerinde herhangi bir oynama yapılıp yapılmadığının araştırılması için, elindeki belgeleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne (ODTÜ) gönderdi. Radar görüntüleri burada uzmanlar tarafından incelenecek ve çıkacak rapor önümüzdeki günlerde savcılığa iletilecek.
 
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) hazırladığı raporda yer alan Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopterin düştüğü zaman diliminde bölgede askerî uçaklar olduğu iddiası, Genelkurmay’ın resmî yazısıyla kesinleşmişti. Ancak askerî radarların kazanın olduğu 15.03 sularında 4 dakika arızalandığı açıklanmıştı. Bölgedeki bütün radarlar kısa süreli karardığı için 15.03.02 ile 15.07.40 arasında görüntü alınamadığı belirtilmişti. Kayıp radar görüntüleri savcılık tarafından Genelkurmay’a soruldu. Fakat tatmin edici cevap uzun süre gelmedi. En sonunda ise Genelkurmay tarafından radar ekranının kamerayla çekilmiş görüntüsü savcılığa gönderildi. Ancak soruşturmayı yürüten savcılar, kendilerine gönderilen görüntülerden ikna olmadı. Daha önce savaş uçaklarının çok yakınından geçmesi nedeniyle düşen helikopterlerle ilgili örnekler soruşturma dosyasına girdi. Yine Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin kanlarında çıkan yüksek miktarda karbonmonoksit, bölgede uçan jetlerin motorlarından çıkan gazın helikopterin kokpitine sızmış olabileceği iddialarını gündeme getirdi.
 
BBP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Selami Ekici, “Bütün bu soru işaretlerinin aydınlatılması için orijinal radar görüntülerini bulmak şart. Daha önce bu kayıtlar Genelkurmay’dan istenildi fakat uzun süre gelmedi. Bu da bizim şüphelerimizi artırdı. Daha sonra gelen görüntülerin orijinalliğiyle ilgili ise kafamızda sorular var. Bütün bunların giderilmesini ve olayın aydınlığa kavuşturulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim