• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Genç pilot pilotluk sertifikasını kazandı

Genç pilot pilotluk sertifikasını kazandı
Fransa’nın İsviçre’ye sınır olan Mulhouse kentinde Lise 1 öğrencisi, Melahat Çağmır (15) Salı günü pilotluk sertifikasını kazandı.

 

Bir yıldır havacılık ve özellikle pilotluk mesleğine ilgi duyan Melahat'a sadece 13 saatlik uçuş eğitimiyle tek ve çift motorlu küçük uçak kullanması için uçuş izni verildi. 
 
Uçuş öğretmeni Michel Antal 'Melahat'in havacılığa olan ilgisi çok fazla. Melahat çok azimli ve artık bundan sonra yalnız başına uçabilir' dedi. Mulhouse Aero Club başkanı François Furstenberger ise 'Havacılık kulübümüzün tarihinde ve Fransa'da bu kadar genç ilk pilot Melahat' Melahat belki de Avrupa'nın en genç pilotu bugüne kadar 15 yaşında pilot olanı hiç duymadım' diye konuştu.
 
Fransa'nın en genç pilotu olan Melahat Çağmır aynı zamanda Fransa'da yaşayan en genç Türk pilot olarak bir ilke imza attı. Haftada iki kez teorik pilot eğitiminde Melahat Çağmır uçuş için gerekli olan aerodinamik hava akış ve basınç teknikleriyle, uçak motorlarının çalışmalarını öğrendi. Bir yıldır devam ettiği pilot eğitimini başarıyla tamamlayan Melahat'a şimdilik Mulhouse hava sahası içinde uçma izni verildi. Öğretmeni Antal 'Melahat'in 17 yaşına girince diğer kent ve başka ülkelerde uçuş izni alması için küçük bir sınavdan geçmesi gerekiyor' diye konuştu. Genç pilot Melahat ise 'Benim tek hayalim THY pilotu olmak ve İstanbul Atatürk Havaalanında çalışmak' diyor.
 
HAYALİMDE THY PİLOTU OLMAK VAR
 
Ordu'nun Korgun ilçesinden Fransa'ya yerleşen Çağmır ailesinin fertleri Anne Ayşe(36), baba Celal(37) ve dört çocukları Tan(5), Can(9), Ece (12) ve genç pilot Melahat(15) hepsi Mulhouse kentinde dünyaya gelmiş. Pilot kızlarını yalnız bırakmayan aile uçuş provaları ve imtihanlarında hep Melahat'ın yanında oldu. Baba Celal 'Ben inşaat işçisiyim pilot eğitimi masraflı oldu ama kızım hayaline bir parça yaklaştı hepimiz mutlu olduk' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim