• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Karabük'e havaalanı yapılması isteniyor

Karabük'e havaalanı yapılması isteniyor
Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erer, yaşadıkları şehre bir havaalanı yapılması için çağrı yaptı.

 

Erer, Karabük İktisadi Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu adına şu açıklamayı yaptı.
 
Hüseyin Erer'in yaptığı açıklama şöyle:
 
Kentlerin gelişiminde ulaşım son derece önemlidir. Karabük'ümüz sahil kenti olmadığından dolayı ancak karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşım sağlanabilir. Karayolları ve demiryolları ile ulaşım halen mevcut olup standartların iyileştirilmesi ile sorunsuz ve çağdaş bir hale gelebilecektir. Ancak kentimizde hava ulaşımı hususunda herhangi bir imkân bulunmamaktadır.
 
Çağımızda zamanın objektif kullanımı çok önemlidir. İş adamları, sanatçılar, bilim adamları ve fikir adamları adeta zamanla yarışmaktadırlar. Kentimizde Kardemir gibi dev bir sanayi şirketi ve çok sayıda özel sanayi şirketleri bulunmaktadır. Yine Safranbolu ilçemizde turizm çok önemli bir sektördür. Üniversitemiz ise hızla büyümektedir.
 
Kentimizin çevre illerinde havaalanları bulunmaktadır. Ancak en yakın olan Zonguldak Gökçebey'deki havaalanından kentimize ulaşım neredeyse bir buçuk iki saat zaman almaktadır. Bu sürenin İstanbul - Trabzon arasının hava yolu ile yaklaşık bir buçuk saat olduğu düşünülürse ne kadar uzun olduğu anlaşılmaktadır. 
 
Ayrıca yakın gelecekte hava taksileri, hava dolmuşları gündeme gelecektir. Halen bazı iş adamları ve bazı sanatçılar birçok yere birkaç kişilik özel uçaklarıyla gidip gelmektedirler. Hal böyleyken Karabük'ümüzün gelişe bilmesi gelecekte başta sanayi, turizm ve üniversite sektörleri olmak üzere diğer sektörlerde kendisine yakışır bir konumda olabilmesi ve rekabette avantajlı duruma gelebilmesi için mutlak surette bu ihtiyaçlara cevap verebilecek orta ölçekte bir havaalanına ihtiyaç bulunmaktadır.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim