• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Sunexpress Havayolları küçülme kararı aldı

Sunexpress Havayolları küçülme kararı aldı
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5 uçakla operasyon yapan Sunexpress Havayolları, Sabiha Gökçen ofisini kapatma kararı aldı. Bu sürpriz kararın gerekçesi neydi, çalışanlara ne teklif edildi?

 

THY ile Lufthansa ortaklığındaki Sunexpress Havayolları, Sabiha Gökçen Havalimanı ofisini kapatma kararı aldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 5 uçakla tarifeli iç hat seferleri yapan Sunexpress, önümüzdeki yaz aylarından itibaren buradaki uçak sayısını 2’ye düşürme kararı aldı.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda küçülme kararı alan Sunexpress, buradaki ofisini de kapattı. İstanbul ofisinde çalışan personeller Antalya’daki merkeze çağırıldı. Şirketin teklifini kabul etmeyen 12 kadar çalışan ile tazminatlar verilerek yolların ayrılmasına karar verildi.
 
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki operasyonunu 2013 yaz sezonunda iki uçakla sürdürecek olan Sunexpress Havayolları’nın, İstanbul ofisini kapatma kararının altında yüksek kira giderinin olduğu da kaydedildi. Antalya’da Haziran ayında hizmete açtığı yeni genel müdürlük binası çatısı altında bütün çalışanlarını toplama kararı alan şirketin, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ofise de yüksek kira ödediği ve bu yüzden ofisin kapatılmasından sonra Kurtköy bölgesinde havalimanı dışında bir ofis kiralayacağı bildirildi.
 
Havalimanındaki yüksek kira ücretlerinden şikayet eden bir Sunexpress yetkilisi, “ Sabiha Gökçen Havalimanı’nda küçülmeye gidiyoruz. Önümüzdeki yaz sezonundan itibaren bazı noktalara uçuşlarımızı iptal etti. Böyle olunca İstanbul’da idari personel ihtiyacımız da kalmadı. Havaalanında kira bedelleri çok yüksek. Şehir içinde bir ofis tutarak sadece uçucu ve teknik ekiplerin kullanımı için hazırlayacağız. Diğer çalışanlar ya Antalya’daki genel merkezimizde çalışmaya devam edecekler ya da tazminatları verilerek şirketle yollarını ayıracaklar” dedi.
 
Sunexpress Havayolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki 5 uçağından ikisini yaz sezonunda İzmir’e, birini de Antalya’ya konuşlandıracağı öğrenildi.
 
Kaynak: Airporthaber
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim