• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Türk Hava Yolları kadınları çok kızdırdı

Türk Hava Yolları kadınları çok kızdırdı
Türk Hava Yolları’nın başlattığı aile indirimi kampanyasında kadınların tek soyad taşıma zorunluluğu getirilmesi kadın kuruluşlarını kızdırdı.

 

Sosyalist Feminist Kolektif üyesi Yasemin Özgün, kadın olgusu yok edilmeye çalışılıyor diyerek kampanyaya ateş püskürdü. THY tepkilerden sonra düzeltmeye gitti.
 
Türk Hava Yolları, geçtiğimiz günlerde farklı bir uygulama başlatarak en az 4 kişi olmak koşuluyla ailelere uçak biletlerinde yüzde 20 indirim yapacağını açıkladı. Ailelere daha ucuza seyahat etme fırsatı sunan bu kampanya bir çok kesimde sevinçle karşılanırken, kampanya koşullarında yer alan bir madde kadın örgütlerini kızdırdı.
 
Kampanyaya katılabilmek için kadınların tek soyisim taşıması zorunluluğu, ayrımcılık olarak nitelendirildi. AirportHaber’e konuşan Sosyalist Feminist Kolektif Üyesi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yasemin Özgün, THY’nin kampanyasını ayrımcılık olarak nitelendirdi.
 
Kampanyanın kadınları çift soyisim kullanmaktan uzaklaştırmayı hedeflediğini kaydeden Özgün, “ Son dönemde kadın birey olarak görülmüyor ve aile vurgusu ön plana çıkarılıyor. Kadından sorumlu bakanlık bile Aileden sorumlu olarak değiştirildi. Sürekli aile vurgusu ön plana çıkarılmak isteniyor. Biz bırakın çift soyismi, sadece kendi soyismimizi kullanmak istiyoruz. Bu bizim yasal hakkımız ama bu hakkı bize kullandırmıyorlar. Kampanyada, kadınlar kocasının soyadını kullanmalıdır vurgusuna ne gerek var? Kadın iki soyisimli olsa ne olur? Ayrıca aile olmak için mutlaka koca olmak zorunda mı?” diyerek kampanyaya tepkisini dile getirdi. 
 
THY’nin kampanyasında yer alan bölümde, “Rezervasyon kaydında aynı soyadına haiz minumum dört (4) maksimum dokuz (9) yolcunun yer alması gerekmektedir. Çift  soyadına sahip yolcularımız Aile indirimi kapsamında olmayacaklardır” ifadeleri yer alıyor.
 
Türk Hava Yolları gelen tepkilerin ardından "İç Hatlar Aile İndirimi kampanyası hakkında kurallar ve koşular" kısmında ifade değişikliğine gitti.
 
İşte THY tarafından açıklanan kuralların ilk ve son hali:
 
thy_kadin_1.jpg
 
thy_kadin_2.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim