• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Esenboğa Havalimanı'nda seferler durdu

Esenboğa Havalimanı'nda seferler durdu
Ankara Esenboğa Havalimanı'nda elektrik veren kuvvet santralinde sabah saatlerinde çıkan yangın nedeniyle radar durunca bu havalimanına iniş ve kalkışlar yapılamadı.

 

Bir buçuk saat süresince iniş ve kalkışların yapılamaması nedeniyle pilotlar ve Esenboğa Kontrol Kulesi arasında yangın diyalogları yaşandı. Bir pilot, kule görevlisine, "Ne kadar bekleme süremiz muhtemelen? Bize daha detaylı bilgi verir misiniz? Uçakta yolcu bekliyor, mesaimiz geceden devam ediyor. Ben detaylı bilgi almak konumundayım sizden" demesi dikkat çekti. 
 
Edinilen bilgilere göre, dün saat 08.00'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na elektrik veren kuvvet santralinde kısa devreden dolayı yangın çıkınca radar ve diğer sistemler durdu. Havalimanına iniş ve kalkışlara bir buçuk saat süesince izin verilmezken kalkış için uçakta bekleyen yolcular terminale alındı. Yangının söndürülmesi üzerine uçuşlar normale dönerken Türk Hava Yolları'nın (THY) saat 08.00'de gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul-Ankara seferi de 09.47'de yapılabildi. 
 
Bu arada Pilotlar ile Ankara Esenboğa Havalimanı Kontrol Kulesi arasında yangınla ilgili diyaloglar yaşandı. İşte o konuşmalar: 
 
Kule: Radarlarda arıza söz konusu, bana verilen bilgiye göre; bu nedenle bana verilen bilgiye göre; sizi kaldıramayacağız 
Pilot: Geri dönelim mi efendim?
Kule: Sizi tekrar arayacağım...Bana verilen bilgiye göre 102 numaralıya gitmeniz söylendi. 
Pilot: Ne kadar bekleme süremiz muhtemelen? 
Kule: O konuda herhangi bir bilgi alamıyorum... 
Pilot: Bize daha detaylı bilgi verirmisiniz? Uçakta yolcu bekliyor, mesaimiz geceden devam ediyor. Ben detaylı bilgi almak konumundayım sizden. 1 saat sonra mı olur? 2 saat sonra mı olur ? aşağı yukarı biliyorlardır bunu... 
Kule: Efendim şöyle bir durum var burada. Kuvvet santralinde bir yangın çıktı. Yangına müdahele edilemiyor. Elektrik sistemleri şu an aküyle çalışıyor. Onun da bitmek üzere olduğu söylendi. Bize kalkış yapılamayacağı söylendi. Bize ne zaman düzeleceği hakkında net bir bilgi yok.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim