• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Heyecan kış kampanyalarıyla geliyor

Heyecan kış kampanyalarıyla geliyor
Havayolu şirketleri kış sezonunda yolcu sayısını artırmak için kampanyalar düzenliyor. Erken bilet alanlara yüzde 40’a varan indirim sağlanıyor...

 

Şirketler, kış boyunca iç ve dış hatlarda haftalık 4 bin 500’ün üzerinde sefer düzenleyecek.
 
Havayolu şirketleri, kış sezonunda yolcu sayısını artırmak amacıyla belirli aralıklarla promosyon düzenleyerek yüzde 40’a varan indirimli uçuş imkanı sunuyor.
 
Türk Hava Yolları (THY), Anadolujet, Atlasjet, Pegasus, OnurAir, SunExpress ve Borajet Havayolları, özellikle yoğun geçen yaz sezonu sonrası yolcu sayısını artırmak amacıyla kış döneminde çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı.
 
Bazı kampanyalar promosyonlu bilet, aile ve fazla bagaj indirimi gibi alanlarda gerçekleşirken, aylar öncesinden alınan biletlere yüzde 80’lere varan promosyon da uygulanabiliyor. Şirket yetkilileri, indirimlerin yolcular üzerinde çok etkili olması nedeniyle, bayram dönemleri ve tatil bölgelerine gerçekleştirilen seyahatler dışında kalan yaz-kış dönemi arasındaki uçuşlarda yolcu sayısı farkının ciddi oranda azaldığını bildirdi.
 
THY yetkilileri, kışa özel promosyonlu bilet satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Son kampanyaları ile aynı soyadı taşıyan 4 kişi ve üzeri ailelere yüzde 20 indirim uyguladıklarına dikkat çeken yetkililer, ucuz bilet almak isteyenlerin erken şekilde rezervasyon yaptırmaları gerektiğini bildirdi. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, kışın seyahat edenlere yüzde 30’a varan indirim imkanı sunduklarını söyledi. Şirket, en erken 1 hafta önce bilet alınması halinde uygun fiyatlarla seyahat etme imkanı sağlıyor. Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu da, bir hafta önce bilet alınması halinde yüzde 40’a varan indirim imkanı sunduklarını kaydetti. Kışın Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Malatya ve Gaziantep gibi uzak merkezlerde doluluk oranında artış olduğuna dikkat çeken Bolukçu, İzmir-Antalya gibi hatlarda 59 liradan, Doğu ve Güneydoğu gibi uzak destinasyonlarda 74-84 liradan uçurduklarını ifade etti. Pegasus Havayolları Satış Direktörü Emre Pekesen, yıl boyunca 29 liradan başlayan fiyatlarla uçuş imkanı sunduklarını, yaz ve kış sezonu öncesinde de büyük kampanyalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 42 uçakla (3’ü İZair’in) 62 merkeze sefer düzenlediklerine dikkat çeken Pekesen, 1-1,5 ay öncesinden bilet alan yolcuların en ucuz fiyatla Pegasus ile seyahat edebileceğini söyledi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Kış Tarifesi’ne göre, şirketler haftalık 4 bin 500’ün üzerinde sefer düzenleyecek. 28 Ekim’de başlayan ve 2013 Mart’ının son pazar gününe kadar devam edecek kış tarifesinde, THY, Atlasjet, Pegasus, Onur Air, SunExpress ve Borajet gibi şirketler, iç hatlarda haftada 2 bin 339 yolcu seferi düzenleyecek. Dış hatlarda, Borajet dışındaki 5 yerli havayolu işletmesi, 96 ülkede 184 noktaya haftada 2 bin 327 sefer yolcu, 2 havayolu işletmesi de (THY ve MNG Kargo) 40 ülkede 48 noktaya haftada 134 kargo seferi gerçekleştirecek. 
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim