• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

THK Üniversitesi ev sahipliği yapacak

THK Üniversitesi ev sahipliği yapacak
Türkiye’de ilk kez yapılacak olan hava işletmeciliği konferansına Türk Hava Kurumu Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

 

Yapılan açıklamada:
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi 7 Aralık’ta hava işletmecilerini buluşturuyor. Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ali Yülek'in koordinatörlüğünde yapılacak olan Uluslararası Hava İşletmeciliği Konferansına 5 ülkeden 100’ün üzerinde yabancı konuşmacı katılacak. Uluslararası Hava İşletmeciliği Konferansı Türkiye’de ilk kez yapılacak.
 
Konferans, Uluslararası Sivil Havacılık Günü olan 7 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir. INTAVIC 2012 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği alanında ilk uluslararası konferans olma özelliğini taşıyan ve 19’ uncusu kutlanacak olan Uluslararası Sivil Havacılık Gününde yapılacak olması nedeniyle ayrı bir önem arz etmektedir
 
“Türkiye son yıllarda hızlı bir değişim sürecine girmiştir”
 
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal BAN,  Uluslararası Hava İşletmeciliği Konferansına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. BAN, “Öğrencilerimize yüksek kariyer potansiyeli, güvenli bir gelecek ve kaliteli bir yaşam sunmak için bütün öğretim üyelerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye, son yıllarda hızlı bir değişim sürecine girmiştir. Özellikle ekonomik alanda yaşanan gelişmeler, dünyanın önde gelen ülkeleri tarafından dikkatle izlenmektedir. Üniversiteler, bilgi ve araştırmayı uluslararası ve ulusal düzeyde geliştirmek ve ülkemiz için ekonomik kıymetlere dönüştürmenin lokomotifidir. Özellikle bizim gibi ihtisas üniversiteleri, dünyadaki bütün teknolojiyi ve alt yapıyı öğrencilerin imkânlarına sunarak çağı daha çabuk yakalar. Araştırma ve diğer profesyonel gelişim aktivitelerini teşvik ederek, toplum ve endüstride ihtiyaç duyulan bilimsel bilgiyi ve bu bilginin pratik olarak uygulama imkânını öğrencilerine sunmaktadır. İşte bu konferansta edinilen her şey öğrencilerimize bilgi ve birikim olarak geri dönecektir. Konferansın öğrencilerimizin hava işletmeciliği alanında yapacakları kariyerlerine çok olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
5 adet paralel oturum yapılacak ve her bir oturum yaklaşık 90 dakika sürecektir.
 
Konferansı Oluşturacak Konular: Hava İşletmeciliği, devletin rolü, yap-işlet-devret uygulamaları, düzenleyici kurumlar, uluslararası düzenleme taslakları, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, vergilendirme sorunları ve çözüm önerileri, insan kaynaklarının rolü, endüstri mühendisliği uygulamaları, hava taksi, ulaştırma iktisadı, hava trafik yönetimi simülasyon ve modelleme, karar destek sistemleri, işbirlikçi karar verme, operasyonel güvenlik, hava taşıtı yörünge yönetim, havayolu ve havalimanı yönetimi, havacılık endüstrisinde iş modelleri gibi başlıca konular ele alınacaktır.
 
Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim