• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Pegasus Havayolları bir uçak parası kazandı

Pegasus Havayolları bir uçak parası kazandı
Pegasus, bu yılın ilk 9 ayında ek hizmet gelirlerinden 74 milyon Euro kazandı. Şirket, ücretli yeme-içme ikramının ağırlıkta olduğu ek hizmetlerle 2013’te almayı planladığı bir uçağın parasını şimdiden çıkardı.

 

Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Ali Sabancı’nın yaptığı Pegasus Havayolları, bu yılın ilk 9 ayında ek hizmetlerden 74 milyon Euro kazanç elde etti. Elde edilen ek hizmet gelirlerinin büyük kısmını uçak içi ücretli yeme-içme ikramı oluştururken, fazla bagaj ödemesi, koltuk seçimi ve rezervasyon uzatma gibi hizmetlerde bu gelir kaleminde pay sahibi oldu. Toplam gelirinin yüzde 10’unu ek hizmet ücretlerinden sağlayan Pegasus, bu sayede 2013 yılı başında filosuna katmayı düşündüğü 70 milyon Euro’luk değerindeki Airbus A320neo’lardan birini ek hizmetlerden çıkardı. 18 Ekim tarihinde başlayan Sabiha Gökçen-Dubai hattının tanıtım için düzenlenen basın toplantısında konuşan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, şirketin hedefleri ve sektör hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk havacılık sektöründe, özellikle yurt içi uçuşlarda rekabetin çok keskin yaşandığını söyleyen Sabancı, yurt dışı seferlerde aynı rekabetin oluşmadığını ve fiyatların yüksek kaldığını savundu.
 
Rekabet fiyatlara yansıyor
 
Ali Sabancı “Yurt içinde otobüs fiyatına uçak bileti bulmak mümkün. Çünkü gideceğiniz birçok yere, birden fazla havayolu ile gitme alternatifiniz var. Ancak yurt dışında durum daha farklı. Bir havayolu 5.5 saatlik İstanbul-Kazakistan uçuşu için 420 Euro ücret alıyor. Aynı havayolu 11 saatlik İstanbul-New York uçuşu için ise 450 Euro ücret alıyor. Bu adaletli değil. Havacılıkta rekabet olunca fiyatlar düşüyor. Sektörde liberalleşme gerekiyor” dedi. Özellikle Türki Cumhuriyetler, Rusya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da uçuş izni alamadıklarına dikkat çeken Ali Sabancı “Kaybeden tüketici ve Türkiye. Bu bölgeler rekabete açılmalı” diye konuştu.
 
AHL’nin yıkılmasına karşıyım
 
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, 3’üncü havalimanı projesini gönülden desteklediğini ancak Atatürk Havalimanı’nın (AHL) yıkılmasına karşı olduğunu söyledi. Haybat “Atatürk Havalimanı atıl duruma düşmemeli. Orayı yıkıp 2’nci havalimanını yapmak büyük bir yanlış olur. 3’üncü havalimanına ihtiyaç var ama Atatürk Havalimanı’na da ihtiyaç var” dedi. Haybat ayrıca, üçüncü havalimanı’nda yer alacak mısınız ? sorusuna “Şartlar ortaya çıksın sonra düşüneceğiz” cevabını verdi. (Star)
 
55 şehirden Dubai’e transit hizmet: Pegasus İstanbul’dan Dubai’ye çarşamba, perşembe, cuma ve pazar günleri; Dubai’den İstanbul’a ise pazartesi, perşembe, cuma ve cumartesi günleri tarifeli olarak uçuyor. Ali Sabancı Dubai’ye alınan biletlerin yüzde 41’inin 100 Euro’nun altında olduğunu belirterek “35’i yurt dışı, 20’si de yurt içi olmak üzere toplam 55 şehirden misafirlerimiz transit Dubai’ye uçtu” dedi.
 
Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim