• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

THY uçağının havada camı çatladı

THY uçağının havada camı çatladı
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Duşanbe uçağının kalkıştan sonra kokpit camı çatladı, uçak geri döndü. Ayrıca THY'ye ait İstanbul-Zürih uçağı da Milano'ya indi.

 

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Duşanbe seferini yapan TC-JRB kuyruk tescilli Airbus 321 tipi uçağı dün akşam Atatürk Havalimanı’ndan kalktı.
 
Uçağın kalkıştan bir süre sonra kokpitindeki sol yan sabit camı çatladı. Uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı. Ancak uçak tam dolu yakıtla kalktığı için iniş ağırlığının uygun hale gelene kadar yaklaşık üç saat Zonguldak üzerinde tur attı ve yakıt harcadı.
 
Uçak iniş ağırlığına ulaşınca inişini gerçekleştirdi. TK254 sefer sayılı uçak cam değiştirildikten sonra bu sabah saat 06:00’da Duşanbe’ye gitmek üzere yeniden havalandı.
 
İSTANBUL-ZÜRİH UÇAĞI MİLANO'YA İNDİ!
 
Öte yandan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Zürih arasında gerçekleşmesi planlanan TK1911 sefer sayılı uçuşu kötü hava koşullarından etkilendi.
 
Atatürk Havalimanı'ndan 20:00'da havalanması planan uçak yaklaşık 1 saatlik rötarla 20:58'de havalandı. Zürih'teki kötü hava koşulları nedeniyle İsviçre'deki Sivil Havacılık Otoritesi saat 22:00'dan sonra meydanı uçuşlara kapatma kararı aldı. 
 
Türk Hava Yolları'na ait TC-JPS kuyruk tescilli uçak da St.Gallen üzerindeyken rotasını Milano'ya çevirdi. Uçak, Türkiye saatiyle 00:55 sularında Milano'daki Malpensa Havalimanı'na iniş yaptı.
 
AirportHaber'de ulaşan yolcular, Türk Hava Yolları yetkilerinin uçağın İtalya'ya inmesinden sonra yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini ve perişan olduklarını ifade ettiler. Mağdur olan yolcular, Türk Hava Yolları'na karşı hukuksal işlem başlatacaklarını belirttiler.
 
©AirportHaber.com
 
Bu haber toplam 1045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim